Antena Meniu Search
x

Măsuri de prevenţie la Poşta Română, pentru coletele care vin din China

Mai multe măsuri de prevenţie au fost luate pentru evitarea unei infecţii cu coronavirus, la nivelul Poştei Române, în privinţa coletelor care vin din China. Zilele trecute, OPC a adresat cereri către minister şi vămi, pentru a suspenda introducerea în ţară a mărfurilor care vin din China şi comercializarea acestora.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 30.01.2020, 18:00

Un sediu local al Poştei Române
Poşta Română ia măsuri de prevenţie la coletele care vin din China - Facebook Poşta Română

Mai multe măsuri de prevenţie au fost luate pentru evitarea unei infecţii cu coronavirus, la nivelul Poştei Române, în privinţa coletelor care vin din China. Zilele trecute, OPC a adresat cereri către minister şi vămi, pentru a suspenda introducerea în ţară a mărfurilor care vin din China şi comercializarea acestora.

Lucrătorii Poştei Române se vor putea proteja de o potenţială infectare cu noul virus purtând mănuşi, măşti şi utilizând o cameră specială pentru dezinfectare.

Măsuri preventive, solicitate de sindicate

"Având în vedere informaţiile pe care le primi şi noi prin mass-media şi televiziune, am solicitat conducerii companiei să ia măsuri preventive pentru a evita infectarea salariaţilor cu coronavirus. Am solicitat să li se asigure măsti, mănuşi, o cameră de dezinfectare, în cadrul centrului regional de tranzit, pentru că acolo vin într-un număr foarte mare aceste colete din China. Toate acestea ar trebui să se rezolve în 10 zile. Totuşi, vreau să fac o precizare importantă, până în acest moment nu avem nicio sesizare sau vreo dovadă că ar exista la noi acest virus. Noi am luat doar măsuri de precauţie, ţinând cont de volumul mare de trimiteri din China", a declarat pentru Observator.tv Titi Roman, președintele Organizației Sindicale a Poştaşilor din România.

"Noi am declanșat o procedură de achiziție a produselor de curățenie, dezinfectanți, măști și mănuși pentru personalul din punctele de tranzit care lucrează la trierea obiectelor de corespondență. Încercăm să ne protejăm așa cum putem, deși ni s-a spus că acest virus se răspândește la anumite temperaturi și în anumite condiții", a declarat Sorin Șova, responsabilul cu oficiile de poștă rurală în județul Bacău.

ANPC cere oprirea vânzării în România a mărfurilor importate din China

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a emis cereri, în scris, către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, ministerul Finanţelor Publice, ANAF şi Direcţia Generală a Vămilor, pentru împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din România. În două documente trimise autorităţilor vamale române, ANPC trage un semnal de alarmă în privinţa mărfurilor importate din China, precizând că ar trebui suspendată vânzarea acestora.

"Urmare a discuţiilor purtate la sediul dumneavoastră reiterăm obligativitatea de a fi prezenţi la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China (jucării, produse cosmetice, articole textile, aparatură electrică şi electrocasnică) care au un impact major asupra consumatorilor. Vă punem în vedere existenţa în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi petnru care nu există încă tratament, drept pentru care că solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră", precizează comisarul şef adjunct Constantinescu Horia Miron, într-o scrisoare adresată către Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Direcţia Regională Vamală Galaţi şi Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Măsuri de prevenţie la Poşta Română, pentru coletele care vin din China