Antena Meniu Search
x

Video Povestea Dianei, olimpica la biologie admisă la Facultatea de Medicină care vinde roşii în piaţă: "Nu sunt o ţărancă, vreau să ajung om mare"

O adevărată lecţie de viaţă este predată în această perioadă în Buzău de o tânără absolventă de liceu, olimpică la biologie și admisă la toate facultățile de medicină din țară. Ca să îşi ajute părinţii, Diana vinde roșii în piaţă, şi nu pentru că ar proveni dintr-o familie fără posibilități materiale. Mama ei este directoarea unei școli din județ, iar în timpul liber se ocupă de legumicultură. Deşi spune că nu evită tentaţiile vârstei, adolescenta a ales munca şi în timpul vacanţelor pentru că îi place să stea la taraba din piaţă.

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 08:30

Vezi și

Mai corect i-am spune poveste de succes, în care totul a început ca o joacă! Viitoare medic, tânără adolescentă vrea doar să-şi ajute părinţii, considerând că merită răsplătiţi pentru tot ceea ce au făcut aceştia pentru ea şi sora ei. Mama adolescentei, directoarea Școlii din localitatea Gherăseni, este cea care i-a transmis respectul pentru muncă. "Clienţii noştri ne ştiu povestea familiei. Le-au vazut crescând pe aici printre tarabe", a declarat Mădălina Necula.

Diana va începe în toamnă cursurile Facultății de Medicină din București

Diana Necula este absolventă de liceu, cu media 9.50 plus la examenul de Bacalureat, așa cum îi place să spună. A urcat pe podium la Olimpiada Națională de Biologie, fapt ce i-a asigurat admiterea la orice facultate de medicină din țară. În timpul liber o găsim la taraba cu numărul 227 din Piața Centrală din Buzău. Chiar dacă unii oameni o judecă, Diana povestește amuzată fiecare întâmplare. "Şi le-am spus nu vă supăraţi, în spatele tarabei nu suntem numai oameni...numai ţărani, aşa cum se spune, suntem oameni care chiar vrem să ajungem mari", a declarat Diana Necula. Diana spune că ceea ce face o va ajuta cu siguranţă, mai târziu în carieră, dar nu ratează nici distracţiile specifice vârstei. "Tentaţiei nu ştiu dacă am rezistat foarte mult pentru că sunt ca orice alt adolescent, deci câteodată mă fură mass media. În viaţă trebuie să mai faci şi ce trebuie", a declarat Diana Necula.

Clienţii familiei Necula rămîn uimiți cînd află povestea studentei de la medicină şi consideră că exemplul ei este demn de urmat. "Diana? Face ceea ce trebuie să facă. Un om normal, un om corect şi cinstit. Mult succes în continuare", spune un client. Deşi iniţial optase pentru Cluj, atrasă de nou, Diana va începe în toamnă cursurile Facultății de Medicină din București. Până atunci își va ajuta familia în continuare, așa cum a făcut-o și până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Povestea Dianei, olimpica la biologie admisă la Facultatea de Medicină care vinde roşii în piaţă: "Nu sunt o ţărancă, vreau să ajung om mare"