Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie. În premieră, vom vedea şi formații cu sisteme de rachete HIMARS și Patriot

Totul este pregătit pentru parada militară de 1 Decembrie. La Arcul de Triumf din Capitală s-au făcut astăzi ultimele repetiții ca evenimentul de Ziua Naţională să se desfăşoare cu precizie militărească. Mai restrânsă decât în anii trecuţi, parada este totuşi deschisă şi publicului. Cei care vor să o urmărească în zona oficială vor avea nevoie de certificat verde.

De Redactia Observator la 28.11.2021, 20:40
Vezi și

1500 de militari sunt gata să defileze pe sub Arcul de Triumf de Ziua Naţională. S-au pregătit pentru paradă ca pentru o misiune specială. Paşii li se sincronizează perfect, iar uniforma e purtată ca o decoraţie militară.

La repetiţii, soldaţii au defilat cu peste 140 de mijloace militare de transport. Printre ele şi surpriza acestei parade: 12 blindate Piranha 5, transportoare extrem de performante, intrate recent în dotarea Armatei. Sunt adevărate maşinării de război. Cu autonomie de peste 1000 de kilometri şi pot atinge o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră. Încă nu au fost folosită de militarii de la noi în teatrele de operaţii, însă acest lucru s-ar putea întâmpla începând de anul viitor. 

În premieră vor fi formații cu sisteme de rachete Himars și Patriot

În premieră, la parada de 1 decembrie vom vedea şi formații cu sisteme de rachete Himars și Patriot. Dacă cerul va fi senin, deasupra Capitalei aparatele de zbor din dotarea Armatei vor face spectacol. 

Pe acelaşi subiect

locotenent col. Liviu Vasilca, comandantul Batalionului 22: Aproximativ 40 de aeronave vor defila pe cerul de deasupra Bucureştiului, elicopterele IAR 330, avioanele Spartan şi avionul Hercules, de asemenea F16. 

Şi la baza 86 aeriană Fetești s-au făcut azi ultimele pregătiri ca survolul avioanelor de vânătoare F-16 să fie perfect. 

comandor Cătălin Micloș, comandant baza 86 aeriană: Nu este o misiune foarte complicată, însă sunt foarte multe avioane în acelaşi spaţiu, trebuie o coordonare foarte precisă. Lucrăm continuu ca să avem cât mai multe avioane asupra Bucureştiului. 

Se vor bucura de paradă, în Piața Arcului de Triumf, în zona aşa numită oficială, doar 400 de spectatori. Vor intra pe principiul primul venit, primul servit şi doar dacă sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală. În afara perimetrului însă, pe bulevardele din jur, publicul va putea urmări defilarea militarilor, tehnici militare, dar și survolul aparatelor de zbor.

Raed Arafat, şeful DSU: Pentru populaţia generală nu există interdicţie. Există doar obligaţia de respecta măsurile de distanţare publică, distanţarea şi purtarea măştii care este obligatorie. 

Din 30 noiembrie până în după amiaza zilei de 1 Decembrie vor exista restricţii de circulaţie în zona Arcului de Triumf, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pregătiri pentru parada de 1 Decembrie. În premieră, vom vedea şi formații cu sisteme de rachete HIMARS și Patriot