Antena Meniu Search
x

Premieră în România! Încă o schimbare majoră la RCA, pentru şoferii implicaţi în accidente de circulaţie

Anunţ important pentru şoferii din România şi proprietarii de service-uri auto. În premieră, s-au pus în vânzare primele poliţe RCA cu decontare directă.

Anunţ important pentru şoferii din România şi proprietarii de service-uri auto. În premieră, s-au pus în vânzare primele poliţe de asigurare RCA cu decontare directă! 

Atenţie de unde vă luaţi o astfel de asigurare pentru că, în funcţie de de asiguratori, puteţi plăti în plus cu zeci de lei faţă de o asigurare obişnuită.

La unele companii, poliţa RCA cu decontare directă poate avea chiar un preţ dublu.   

Companiile de asigurari au incheiat un protocol de colaborare si ofera clientilor posibilitatea achizitionarii serviciului facultativ de decontare directa, insa fiecare societate este libera sa stabileasca pretul acestuia. 

Ce este decontarea directă?

Soferul pagubit isi poate repara autoturismul in baza propriei polite de asigurare RCA, dar va achita, in medie, cateva sute de lei pe an pentru acest serviciu optional.

In Legea RCA, decontarea directa este definita ca „serviciu auxiliar de gestionare a daunelor de catre asiguratorii RCA a propriilor asigurati, care se oferteaza obligatoriu de catre asigurator, iar achizitia acestuia este optionala de catre asigurat”.

Achizitia serviciului este optionala pentru asigurat, iar asiguratorii RCA sunt obligati sa o oferteze. 

Decontarea directa este un mecanism care sprijina consumatorul, deoarece acesta va avea contact doar cu asiguratorul propriu, cu care este familiarizat si pe care si l-a ales in functie de calitatea serviciilor prestate.

Optiunea de decontare directa intre asiguratorii RCA este aplicabila la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

a) accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;

b) vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/inregistrate in Romania; 

c) prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor; 

d) ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului; 

e) prejudiciile exclud vatamarile corporale.

realizare: sincroane asigratori, voxuri soferi, stand-up.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Premieră în România! Încă o schimbare majoră la RCA, pentru şoferii implicaţi în accidente de circulaţie