Antena Meniu Search
x

Video Toate cadrele medicale și personalul auxiliar de la Spitalul Universitar din Capitală vor să se vaccineze anti-COVID

În cea de-a patra zi de imunizare, primesc serul împotriva COVID-19 medicii de la Spitalul Universitar, de la Spitalul Marius Nasta din Capitală, dar şi din Timişoara. Restul ţării însă mai are de aşteptat. Campania a fost amânată şi va continua abia după data de 4 ianuarie. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 30.12.2020, 14:22

Vezi și
  • A doua tranșă de vaccin anti-COVID, pentru România, a constat în 140.000 de doze.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproape 30 de cadre medicale au fost imunizate în cele două ore de când a început campania de vaccinare la Spitalul Universitar din Capitală. 100 de persoane vor fi imunizate, astăzi. 

O premieră în țară, toate cadrele medicale și personalul auxiliar și-au exprimat dorința de a fi vaccinați în zilele următoare. Procesul de vaccinare a început și la Institutul Marius Nasta, unde au ajuns 220 de doze, și la Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu, dar și în Timișoara. 

Procesul de vaccinare în țară va fi reluat de pe data de 4 ianuarie. Această amânare ar fi fost o directivă a celor de la Ministerul Sănătății, iar mai apoi decizia se va lua în Comitetele Județene pentru că există aceste zile libere de Revelion, iar dozele de vaccin, în momentul în care ajung în aceste spitale, trebuie administrate în maxim cinci zile după ce sunt scoase de la temperatura de -80 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Toate cadrele medicale și personalul auxiliar de la Spitalul Universitar din Capitală vor să se vaccineze anti-COVID