Antena Meniu Search
x

Preotul din Botoşani evacuat cu jandarmii şi bodyguarzii nu vrea să renunţe la sutană (Video)

Scandal-monstru într-o biserică din Botoşani, de unde un preot a fost evacuat de jandarmi, în protestele a zeci de enoriaşi! Părintele a fost caterisit de Biserica Ortodoxă, pentru că a refuzat să îl mai pomenească în slujbe pe mitropolitul Teofan.

de Redactia Observator

la 02.12.2019, 19:49

Vezi și

Scandal-monstru într-o biserică din Botoşani, de unde un preot a fost evacuat de jandarmi, în protestele a zeci de enoriaşi! Părintele a fost caterisit de Biserica Ortodoxă, pentru că a refuzat să îl mai pomenească în slujbe pe mitropolitul Teofan. Revoltaţi, credincioşii i-au sărit în apărare, în timp ce un executor judecătoresc a pus sigiliu pe icoane şi pomelnice. 

Imaginile par ireale pentru o parohie din România. Pe de o parte, zeci de credincioşi strânşi în curtea bisericii din Orăşeni-Schit îşi apără preotul caterisit de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Pe de altă parte, zeci de jandarmi şi bodyguarzi au venit să îl dea afară pe părintele Ungureanu din lăcaşul sfânt.  

La mijloc se află executorul judecătoresc. Omul face inventarul obiectelor sigilate în biserică.

Cu spray-urile lacrimogene la piept, câţiva angajaţi ai unei firme de pază au grijă ca noul părinte, trimis de Mitropolie, să nu cadă pradă furiei localnicilor. Oamenii îl acuză că a venit la biserică înarmat cu un cuţit. Aşa că îi cer să scoată tot ce are în sutană.

Fostul preot a fost până la urmă evacuat. E acuzat de schismă, neascultarea feţelor bisericeşti, dar şi de calomnie şi insultă faţă de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. 

Mai exact, părintele ar fi refuzat să îl mai pomenească în slujbe pe Înalt Prea Sfinţitul Teofan. Cum n-a vrut nici să predea cheia bisericii, declarată monument istoric, preotul s-a trezit cu jandarmii la uşă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preotul caterisit spune că va continua să slujească, într-o casă aflată peste drum de biserică, pe care o va transforma în lăcaş de cult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Preotul din Botoşani evacuat cu jandarmii şi bodyguarzii nu vrea să renunţe la sutană (Video)