Video Preparatul cu care Bucovina își atrage turiștii în fiecare toamna. O porție făcută după rețetele tradiționale ajunge la 65 de lei
Bucovina s-a îmbrăcat în haine de toamnă. Şi îşi ispiteşte turiştii cu ce are mai bun: la păstrăvării, pofticioşii au parte de o experienţă completă, iar reţetele tradiţionale nu dau greş niciodată. Mulţi spun că relaxarea de weekend nu rămâne în coadă de peşte datorită peisajului şi preparatelor delicioase.
Totul funcţionează după reguli limpezi la această pensiune din Câmpulung Moldovenesc. Peştii sunt crescuți în şapte bazine, cu apa rece de izvor. Apoi, magia se mută în bucătărie. Acolo unde trei reţete nu dau greş niciodată: păstrăv în saramură, în smântână sau cel tradiţional - prăjit în făină de grâu şi de mălai.
Cât costă o porţie de păstrăv gătit
Bucătar: Preferatul turiştilor este cel tradiţional. Este un amestec pe care îl avem aici, prin care se tăvăleşte păstrăvul şi se pune la prăjit.
Peştele e servit cu mămăliguţă şi mujdei, spre deliciul turiştilor. O porţie de păstrăv gătit variază între 45 şi 65 de lei.
Liliana Turcea: Nu producem foarte mult, deoarece noi încercăm să-l creştem cât mai natural. Creşte cam în jur de doi ani şi jumătate.
La şapte kilometri distanţă, în Pojorâta, un alt loc feeric din munţi îşi aşteaptă oaspeţii cu bunătăţi din hribi şi păstrăvi. Aici, o noapte de cazare cu mic dejun şi cină incluse costă 500 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰