Antena Meniu Search
x

Preşedintele Parlamentului ungar: “Suntem la jumătatea drumului pentru obținerea autonomiei”

Declarația a fost făcută aseară, la comemorarea masacrului secuilor de la Siculeni din urmă cu 250 de ani, eveniment organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

Kover Laszlo, a declarat la Târgu Mureş, că "mărşăluirea secuilor a ajuns la mijlocul drumului pentru obţinerea autonomiei", iar Ungaria este "un partener interesat în succesul" acesteia, scrie Mediafax.

La eveniment au participat care lideri ai tuturor formaţiunilor politice maghiare din Transilvania, precum şi consulul Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

Potrivit Mediafax, președintele parlamentului maghiar a mai spus că autonomia ținutului secuiesc “nu o să deranjeze sub nicio formă integritatea teritorială a României".

Kover s-a adresat, în mod special, tineretului maghiar, căruia i-a cerut să răspândească printre români avantajele autonomiei.

"Pentru succesul vostru, trebuie să-i faceţi interesaţi pe conaţionalii voştri români şi trebuie să-i faceţi să înţeleagă că asta n-o să fie în detrimentul naţiunii române, va fi un interes comun autonomia şi aceasta se va coordona cu deciziile şi declaraţia din 1918 de la Alba Iulia, care asigura drepturile minorităţilor”, a spus Kover citat de Mediafax.

În încheiere, președintele parlamentului ungar i-a îndemnat pe cei prezenți să participe la alegerile parlamentare din Ungaria, dar şi la alegerile europarlamentare din România.

sursa foto: rasunetul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Preşedintele Parlamentului ungar: “Suntem la jumătatea drumului pentru obținerea autonomiei”