Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima Casă 2018. 2 miliarde sunt deja epuizate, dosarul se aprobă în 5 zile

Programul Prima Casă 2018 va continua, dar atât timp cât va fi necesar în piaţă, a declarat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

de Redactia Observator

la 02.03.2018 , 14:30

Prima Casă 2018. 2 miliarde sunt deja epuizate, dosarul se aprobă în 5 zile - hepta

Programul Prima Casă 2018 va continua, dar atât timp cât va fi necesar în piaţă, a declarat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ministrul este de părere că Prima Casă 2018 şi-a atins scopul şi va continua exact aşa cum este gândit

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Ministrul a precizat că programul Prima Casă 2018 a dat un impuls economiei şi dezvoltării pieţei imobiliare.

  • Recomandare: Prima Casă 2018: condiţii pentru a-ţi cumpăra o locuinţă prin acest program

Radu Oprea a menţionat că programul Prima Casă a fost demarat în 2009 pentru că la acea dată exista un blocaj în ceea ce priveşte creditul ipotecar.

Finanţarea prin credit imobiliar pentru Prima Casă a început să funcţioneze

Potrivit acestuia, finanţarea prin credit imobiliar a început să funcţioneze, iar politicile publice trebuie să aducă un impuls în dezvoltarea economică şi nu să vizeze exclusiv dimensiunea socială.

De asemenea, ministrul a menţionat că Programul Start-Up Nation va continua anul acesta şi că este finanţat, iar acum se desfăşoară în parametri normali. Ultima cerere de plată poate fi depusă până în 26 septembrie anul acesta. Totodată, Radu Oprea a precizat că va fi demarat şi Programul Start-Up Nation ediţia 2018.

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Alexandru Petrescu a precizat că, până în acest moment au fost procesate aproape 800 de dosare pentru programul Prima Casă 2018, iar 2 miliarde de lei au fost deja epuizate. Vestea bună este că aprobarea unui dosar durează în medie 5 zile, iar Petrescu a precizat că îşi doreşte să rămână aşa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Prima Casă 2018. 2 miliarde sunt deja epuizate, dosarul se aprobă în 5 zile