Antena Meniu Search
x

Prima condamnare după drama din western "Rust". Managerul de platou, vinovat în cazul morții regizoarei Halyna Hutchins

Un judecător din Santa Fe a acceptat vineri un acord privind o înţelegere judiciară, ce ar putea să aducă prima condamnare în procesul intentat pentru uciderea prin împuşcare, în 2021, a directoarei de imagine Halyna Hutchins în timpul filmărilor din New Mexico pentru filmul western "Rust", informează Reuters. Dave Halls, primul asistent al regizorului filmului "Rust", a acceptat să nu conteste acuzaţiile formulate de procurorii americani împotriva sa pentru utilizarea cu neglijenţă a unei arme mortale în cazul uciderii accidentale a Halynei Hutchins.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 22:07

Halyna Hutchins, regizoare de imagine ucisă în timpul filmărilor din New Mexico pentru filmul western "Rust".
Prima condamnare după drama din western "Rust". Managerul de platou, vinovat în cazul morții regizoarei Halyna Hutchins - Hepta

O judecătoare de la Tribunalul Districtual din Santa Fe, Mary Marlow Sommer, a prezidat vineri audierea în format virtual a lui Dave Halls. Ea l-a condamnat pe acest manager de platou la şase luni de libertate condiţionată, o amendă de 500 de dolari, 24 de ore de muncă în folosul comunităţii şi un curs în siguranţa armelor de foc.

Halyna Hutchins a fost omorâtă după ce actorul Alec Baldwin a tras cu un pistol cu muniţie reală în timpul repetiţiilor pentru o scenă. Dave Halls, în calitatea lui de prim asistent de regie, era responsabil, potrivit procurorilor, pentru siguranţa pe platoul în care era filmat lungmetrajul "Rust". Condamnarea lui reprezintă un pas înainte pentru procurorii americani, al căror dosar a fost afectat de o serie de eşecuri judiciare după formularea acuzaţiilor oficiale în luna ianuarie.

Cine este Dave Halls?

Dave Halls, un veteran al industriei cinematografice, a colaborat la realizarea a peste 80 de filme, inclusiv a unor producţii cunoscute, precum "The Matrix: Reloaded" şi "The Crow: Salvation". El este singurul membru al echipei de producţie a filmului "Rust" care a ajuns la o înţelegere cu Procuratura.

Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzaţia penală de omor involuntar. Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă cu siguranţa armelor de foc şi instruirea actorilor, va pleda în mod similar, potrivit avocatului ei. Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed sunt doar celelalte două persoane care au fost puse sub acuzare de procuratură în cadrul acestui proces.

Dave Hall a declarat în faţa poliţiştilor că ar fi trebuit să verifice cu mai multă atenţie pentru a se asigura că muniţia introdusă de Gutierrez-Reed în pistolul folosit de Alec Baldwin consta doar în gloanţe oarbe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Prima condamnare după drama din western "Rust". Managerul de platou, vinovat în cazul morții regizoarei Halyna Hutchins