Antena Meniu Search
x

Prima reacție a poliției din Mureș, după ce o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a dat primele explica'ii, după ce o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală, în timpul unei urmăriri, la Reghin. 

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 17:54

Mașină de poliție
Primele explicații ale Poliției din Mureș, după ce o femeie a fost împușcată în cap

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a dat primele explicații, după ce o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală, în timpul unei urmăriri, la Reghin. 

Polițiștii susțin că au pornit în urmărirea unui șofer care nu a răspuns semnalelor de oprire și circula cu viteză. Deoarece exista riscul producerii unui accident sau a vătămării agenților din teren, un polițist a efectuat foc de armă asupra autoturismului, cu pistolul Carpați. 

"În urma uzului de armă, un glonţ, care este posibil să fi ricoşat din asfalt, a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton", se arată în comunicat.

Polițiștii au întrerupt urmărirea, pentru a acorda primele îngrijiri medicale victimei, după care au solicitat o ambulanță. Acțiunea de prindere a șoferului a fost continuată de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin.

S-au tras 6 gloanțe

Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă este încadrat în Poliţia Română din anul 1993, fiind încadrat din sursă externă.

Acesta are efectuate la zi toate formele de pregătire în plan profesional, inclusiv curs de specializare ,,însoţire-patrulare", fiind considerat un poliţist cu experienţă.

De asemenea, acesta deţine aviz psihologic la zi, fiind declarat apt pentru desfăşurarea activităţilor în structura de ordine publică în care este încadrat, precum şi pentru portul armamentului. 

Totodată, poliţistul este absolvent de studii superioare, din anul 2006.

Comunicatul intregral:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prima reacție a poliției din Mureș, după ce o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală