Antena Meniu Search
x

Video Prima tranşă din vaccinul Moderna a ajuns la Institutul Cantacuzino

Prima tranşă de vaccin Moderna a ajuns, seara trecută, în România, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2. Maşina care transportă cele 14 mii de doze de vaccin a fost aşteptată la intrarea în ţară de echipaje de Poliţie care au escortat-o până la Bucureşti. Dozele de vaccin au ajuns deja la Institutul Cantacuzino.

de Alexandra Bucuroiu

la 13.01.2021, 10:11

Vezi și
  • 14 mii de doze din vaccinul Moderna au ajuns la Cantacuzino
  • Ambele vaccinuri, Pfizer şi Moderna, se administrează în două doze

Au ajuns dozele de vaccin Moderna în jurul orei 6 dimineaţa. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada imediat următoare vor fi distribuite la centrele regionale şi de vaccinare. 

Care este de fapt diferenţa între cele două vaccinuri, Pfizer şi Moderna? Haideţi să le luăm pe rând. Dacă vaccinul Pfizer este recomandat celor care au peste 16 ani, în timp ce vaccinul Moderna se administrează celor care au peste 18 ani.

Ambele vaccinuri se administrează în două doze: Pfizer la un interval de 21 de zile, în timp ce vaccinul Moderna la 28 de zile. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 95%, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94 %.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina public vineri, 15 ianuarie, atunci când va da startul şi celei de-a doua etape de vaccinare din ţara noastră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Prima tranşă din vaccinul Moderna a ajuns la Institutul Cantacuzino