Antena Meniu Search
x

Prima zi de şcoală, cu peripeţii. Greşeli gramaticale în mesajul de nou an şcolar al ministrului Educaţiei

Prima zi de şcoală a fost încărcată cu emoţii atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţii lor! Mai ales în şcolile în care festivităţile de inaugurare a anului de învăţământ au fost presărate cu momente interesante.

Vezi și

Prima zi de şcoală a fost încărcată cu emoţii atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţii lor! Mai ales în şcolile în care festivităţile de inaugurare a anului de învăţământ au fost presărate cu momente interesante.

Pregătirile intense au început încă de aseară. Prima şi cea mai mare grijă a reprezentat-o florile pentru profesori. În Capitală, piaţa de flori George Coşbuc a fost împânzită de părinţi cu copii, care au ales buchetul potrivit pentru "doamna".

În Cluj Napoca a fost o paradă a bunului gust. Şi în ceea ce priveşte buchetele viu colorate, dar şi ţinutele copiilor. Miruna s-a trezit fără ceas, nerăbdătoare să-şi vadă colegii. Şi-a ales hainele cu mare grijă şi asta a durat ceva mai mult decât de obicei.

Şi David a lăsat în urmă o vacanţă frumoasă dar mult prea scurtă. Ca un vis, spune el.

La deschiderea anului şcolar, profesorii au purtat în piept câte un fluturaş pe care scria "Protest". O formă decentă de a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că la ultima rectificare de buget s-au luat bani de la Educaţie.

Politicienii au fost şi ei invitaţi la deschiderea anului şcolar. Fostul premier, Victor Ponta, a fost spectator, însă, la o şcoală din Tţrgu Jiu. Nu i s-a dat cuvântul în faţa elevilor, aşa că a fost nevoit să ţină apoi o conferinţă de presă.

Nu doar premierul a atras privirile celor prezenţi. Lângă el, directoarea adjunctă a purtat o rochie extrem de scurtă.

Ministrul Educaţiei a fost prezent la deschiderea anului şcolar la Vişeu de Jos. Pentru că nu a ajuns pretutindeni, a trimis mesajul lui pentru a fi citit de directori. Un mesaj plin de greşeli, pentru toţi copiii. Cu numai doi de "i".

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Bucureşti, nu a iertat pe nimeni. Şi-a început discursul cu critici dure la adresa sistemului de educaţie.

Însă, în ciuda tuturor problemelor, copiii au început într-un an nou şcolar. Fără multe manuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Prima zi de şcoală, cu peripeţii. Greşeli gramaticale în mesajul de nou an şcolar al ministrului Educaţiei