Antena Meniu Search
x

Un primar botoşănean a murit pe scările unităţii medicale din Săveni

Edilul de 57 de ani s-a dus cu dureri în piept la fostul spital orăşenesc, în prezent secţie externă a spitalului judeţean. A fost consultat de o asistentă şi i s-a făcut un EKG. Dar câteva minute mai târziu s-a prăbuşit pe scări.

de Redactia Observator

la 05.07.2019, 11:30

Vezi și

Edilul de 57 de ani s-a dus cu dureri în piept la fostul spital orăşenesc, în prezent secţie externă a spitalului judeţean. A fost consultat de o asistentă şi i s-a făcut un EKG. Dar câteva minute mai târziu s-a prăbuşit pe scări. Unitatea medicală are doar doi medici, ambii pensionari, iar unul dintre ei este în concediu. Din acest motiv, camera de gardă fusese închisă temporar.

Edilul venise să ceară ajutor la fostul spital orăşenesc din Săveni. O unitate medicală care fusese propusă pentru închidere, dar care a rămas funcţională ca secţie externă a Spitalului Judeţean Botoşani.

Asistentele şi infirmierii au cerut ajutor la 112. A venit o ambulanţă din Săveni, dar tot fără medic. Un echipaj de terapie intensivã mobilã a fost trimis de la Botoşani, adica de la aproape 40 de kilometri.

Mai bine de o oră au încercat echipele de urgenţă să îi repornească inima edilului din Vorniceni, însă fără rezultat. În acest timp, în spital nu era niciun medic.

Sunt probleme grave cu care oamenii din oraş, dar şi din satele din jur, se confruntă zilnic.

Spitalul din Săveni are doar doi medici, ambii pensionari. Unul este în concediu, iar celălalt face doar turele de dimineaţă, de pe secţii. În aceste condiţii, camera de gardă a fost închisă temporar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un primar botoşănean a murit pe scările unităţii medicale din Săveni