Antena Meniu Search
x

Primarul Timişoarei a tăiat, cu mâna lui, accesul la internet, cablu tv și telefonie din oraş (Video)

În cel mai mare oraş din Vestul României, primarul a lăsat mii de oameni fără internet. Supărat că firmele de telecomunicaţii nu au mutat cablurile în subteran, a tăiat tot ce atârna pe stâlpii din centrul oraşului Timişoara.

De Redactia Observator la 19.03.2019, 19:45
Vezi și

În cel mai mare oraş din Vestul României, primarul a lăsat mii de oameni fără internet. Supărat că firmele de telecomunicaţii nu au mutat cablurile în subteran, a tăiat tot ce atârna pe stâlpii din centrul oraşului Timişoara. Sunt afectaţi deopotrivă clienţi şi instituţii. În licee, subiectele pentru simularea de Bac au venit printr-un stick de internet.

Echipat cu o cască de electician, primarul oraşului Timişoara a tăiat cu mâna lui cablurile atârnate de stâlpii din centrul oraşului.

"Declanşăm o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificaţi, răsnotificaţi, din păcate niciodată nu s-au dovedit constructivi" a declarat Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara.

Acţiunea a lăsat peste 800 de firme fără acces la internet, televiziune sau telefonie. Nu se ştie încă numărul persoanelor fizice afectate. Printre instituţiile care s-au trezit în secolul trecut şi Inspectoratul Şcolar.

"Noi suntem în plină desfăşurare a examenelor de simulare naţională şi, în acelaşi timp, finalizăm înscrierea în învăţământul primar. Datele pe care noi le primim sunt extrem de importante" a spus Aura Danielescu, inspector general şcolar Timiş.

Internetul a căzut şi în trei licee din oraş. Directorii au cumpărat stickuri de internet pentru a putea primi online subiectele la examen. Activitatea a fost afectată şi la Consiliul Judeţean.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului se va autosesiza pentru a vedea dacă au fost lezate interesele consumatorilor.

"Din punctul consumatorului este clar că el este afectat şi atunci trebuie să se poată adresa Autorităţii Naţionale în cazul în care s-au încălcat aceste contracte, noi vom acţiona în consecinţă" a declarat Marius Pîrvu, preşedintele ANPC.

În timp ce primarul le reproşează cabliştilor că au avut 10 ani la dispoziţie să îngroape firele, operatorii se plâng că nu au infrastrutura necesară.

"Într-o ţară civilizată şi într-un oraş european, prima dată primăria accesa fonduri europene şi făcea canalizaţie. După aia tăia cablurile. Nu mi se pare normal. La Cluj s-a putut, de exemplu, la Bucureşti s-a putut. În Timişoara de ce nu se poate?" a spus Aleksandar Stancovici, reprezentantul unei companii de telefonie.

Nicolae Robu a avut un mesaj pentru insituţiile care s-au plâns de măsura drastică.

"Cred că din nou se afişează victime, pentru că dă bine" a spus Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara.

Tăierea cablurilor a fost botezată de edil "operaţiunea ghilotina". Primarul pune că îndepărtarea firelor va continua şi în zilele următoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Primarul Timişoarei a tăiat, cu mâna lui, accesul la internet, cablu tv și telefonie din oraş (Video)