Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini de la explozia din şantierul de la Midia. Ce a declanşat deflagraţia şi care e starea celor 3 victime

O explozie a avut loc în această dimineaţă, 7 aprilie, la Şantierul Naval Midia. Trei persoane au fost implicate.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.04.2023, 22:04

Vezi și

Pompierii ajunşi la faţa locului spun că explozia a avut loc în sala motoarelor şi, din fericire, nu a fost urmată de un incendiu. Astfel, doar o singură persoană a avut nevoie de transport la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Celelalte două persoane au fost evaluate de medici la faţa locului şi nu au necesitat transport la o unitate medicală.

Din primele informaţii, explozia s-ar fi produs din pricina acumulării de gaze în sala motoarelor a navei. "În această dimineaţă am fost informaţi că la Portul Midia a avut loc o explozie la bordul unei nave şi au fost trei persoane implicate. Au fost alocate la locul intervenţiei 4 autospeciale de intervenţie, 2 ambulanţe de la ISU şi 2 de la SAJ, un echipaj de transport victime-multiple o maşină de descarcere şi un echipaj C.B.R.N. La faţa locului, s-a confirmat că a fost vorba despre o explozie, neurmată de incendiu şi trei persoane care au fost implicate. Nava e ancorată la doc, se executau reparaţii. Acesta a fost şi motivul pentru care a avut loc explozia: a fost vorba despre o acumulare de gaze, care s-au aprins.

O persoană a fost transportată la spital. Celelalte două persoane n-au prezentat traumatisme sau alte răni şi au fost monitorizate la faţa locului. Din primele informaţii, se anunţa o intervenţie de amploare. Din fericire, nu a fost vorba şi despre un incendiu, ci doar despre o explozie. Acum, se efectuează măsurători la faţa locului pentru a se stabili dacă mai există riscuri sau nu. Nava este de generaţie mai veche, este afectată doar sala motoarelor unde a avut loc explozia", a declarat Alexandru Costache, maior şi şef operaţional la ISU Constanţa.

Deflagrația s-a produs în momentul în care cele trei victime făceau reparații la o navă. Autoritățile vor face o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la explozia din şantierul de la Midia. Ce a declanşat deflagraţia şi care e starea celor 3 victime