Antena Meniu Search
x

Video Primii credincioşi au ajuns la cel mai mare pelerinaj de Rusalii din Europa. Procesiunea se va ţine azi pe muntele Şumuleu Ciuc, fiind aşteptaţi sute de mii de pelerini

Sute de credincioşi au ajuns aseară cu trenul la Miercurea Ciuc. Aceştia au mers să se închine Sfintei Fecioara Maria de la Mănăstirea Franciscană şi au asistat la o slujbă religioasă. Cozile s-au întins pe zeci de metri. Peste 300.000 de credincioşi vor participa astăzi la procesiune care se va ţine în aer liber pe la Şumuleu Ciuc. Acolo va ajunge şi preşedinta Ungariei, Novak Katalin, care este deja de ieri la Odorheiu Secuiesc. 

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 08:59

Vezi și

Peste 900 de pelerini din Ungaria au ajuns aseară cu trenul la Miercurea Ciuc pentru cel mai mare pelerinaj catolic din Europa, de Rusalii. 

Selye Katalin, pelerin Ungaria: După mine scopul tuturor pelerinilor este reîncărcarea sufletească, conviețuirea împreună, forța rugăciunii comune, care este foarte bună și ajută sufletul. 

Apoi pelerinii au mers să se închine la Sfânta Fecioară Maria, la Mănăstirea Franciscană, unde mai mulţi preoţi au oficiat slujba religioasă. Cozile la intrarea în biserică s-au întins pe zeci de metri. 

Din cauza numărului mare de credincioşi, pelerinajul va fi ţinut pe munte

Pe acelaşi subiect

Budai Laszlo, organizator tren perelinaj: Am ales această zi ca nu numai să trecem sâmbătă în faţa bisericii, ci să avem posibilitatea de a intra la Fecioara Maria şi să stăm şi la slujba din biserică. Episcopul Felfoldi Laszlo a venit cu noi împreună cu mulţi preoți, aici vor oficia o slujbă religioasă, pentru asta am veni acum, ca să fim și la Șumuleu. Cum știm, din cauza mulțimii slujba religioasă se ţine pe muntele Şumuleu Mic. 

Dr. Jos Terez, perelin: Stăm la rând ca poverile noastre de viaţă să le împărtăşim Fecioarei Maria și să fim cât mai aproape de ea. Rândul este lung, dar nu ne grăbim, nu depășim, așteptăm la rândul nostru. După mine pelerinajul înseamnă reînnoirea sufletului.

La procesiune vor participa oficialităţi din mai multe ţări

Astăzi vor sosi în gară la Miercurea Ciuc, încă patru trenuri plin cu pelerini care vor să ajungă pe muntele Şumuleu Ciuc la marea procesiune de Rusalii. Evenimentul va strânge anul acesta peste 300 de mii de credincioşi. Printre ei sunt aşteptate şi oficialităţi din toate colţurile lumii: Australia, Suedia, chiar şi Statele Unite ale Americii. Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, va fi şi ea prezentă pentru prima dată. Slujbele religioase vor fi susţinute în aer liber într-un altar amenajat pe muntele Şumuleu Mic. 

Pe de altă parte, aseară în Şumuleu Ciuc localnicii au primit două mesaje Ro-Alert în care au fost atenţionaţi de prezenţa unui urs. Autorităţile au găsit iniţial o ursoaică cu doi pui, iar apoi a mai fost identificat un urs în apropiere. Animalele au fost tranchilizate şi transportate în altă parte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primii credincioşi au ajuns la cel mai mare pelerinaj de Rusalii din Europa. Procesiunea se va ţine azi pe muntele Şumuleu Ciuc, fiind aşteptaţi sute de mii de pelerini