Antena Meniu Search
x

Video Primii schiorii au dat tonul distracţiei în Poiana Braşov. Pârtiiile nu sunt însă deschise oficial, iar cine se aventurează, o face pe proprie răspundere

Primii schiori au început să anime Poiana Braşov după ce zăpada s-a aşternut într-un strat generos în masivul Postăvarul. Pârtiile nu sunt însă deschise oficial, iar cine schiază, o face pe propria răspundere. Administratorii domeniului spun că mai e de lucrat la bătătorirea zăpezii pentru ca oamenii să fie în siguranţă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.12.2021, 20:57

Vezi și

După două zile de ninsoare abundentă, stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în zona superioară a masivului Postăvarul. Distracţia abia a început, iar bucuria primei alunecări din această iarnă n-are grad de comparaţie. După două zile de ninsoare abundentă, stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în zona superioară a masivului Postăvarul. Distracţia abia a început, iar bucuria primei alunecări din această iarnă n-are grad de comparaţie.

Pârtiile nu sunt însă oficial deschise, iar cine schiază, o face pe propria răspundere. Întâi e nevoie ca fiecare metru pătrat din cei 85 de hectare cât măsoară domeniul schiabil din Postăvarul să fie bătătorit. Abia apoi vor fi în siguranţă schiorii. Însă nu mai e mult până la deschiderea sezonului.

Tariful actual pentru un skipass valabil o zi în Poiana Brașov este de 150 de lei pentru adulți și 85 de lei pentru copii

Pregătirile sunt gata şi în cea mai apropiată zonă din timpul sezonului sporturilor de iarnă din staţiunea Poiana Braşov. Au fost montate gardurile care delimitează coada de acces la instalaţia de telegondolă. Zăpada este din belşug, astfel încât rămâne ca pârtiile să poată fi amenajate pentru ca schiorii şi practicanţii de snowboard să fie în siguranţă.

Tariful actual pentru un skipass valabil o zi în Poiana Brașov este de 150 de lei pentru adulți și 85 de lei pentru copii. Ar putea fi însă majorate, în acest sezon, cu aproximativ 10%. "Urmează să mai avem o ultimă discuţie cu cei care administrează sistemul de transport pe cablu. Să găsim soluţia optimă pentru a se putea utiliza acest sistem de transport, dar să fie în condiţii de siguranţă", a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov. Închiriatul echipamentului, respectiv schiuri, clăpari şi beţe, costă 80 de lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii, pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primii schiorii au dat tonul distracţiei în Poiana Braşov. Pârtiiile nu sunt însă deschise oficial, iar cine se aventurează, o face pe proprie răspundere