Antena Meniu Search
x

Primul bărbat supravegheat cu brățară electronică după ce și-a bătut iubita, a tăiat dispozitivul și a fugit

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat joi că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent, iar într-un caz, un bărbat a reuşit îndepărtarea dispozitivului şi este cercetat pentru distrugere.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 15:46

Primul bărbat supravegheat cu brățară electronică după ce și-a bătut iubita, a tăiat dispozitivul și a încercat să fugă
Primul bărbat supravegheat cu brățară electronică după ce și-a bătut iubita, a tăiat dispozitivul și a încercat să fugă - Observator

Bărbatul care a reuşit îndepărtarea dispozitivului este cercetat pentru distrugere, fiind chiar primul agresor căruia i-a fost montat un dispozitiv de supraveghere electronică. ”A fost şi un incident, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că persoana îndepărtase brăţara. A fost dus la sediul de poliţie, unde se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Din ultimele date am înţeles că în această situaţie se va dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru acest individ, urmând a fi prezentat instanţei cu propuneri legale. (...) Logic ar fi ca cel vinovat de distrugere să plătească. Vedem ce va dispune instanţa”, a explicat Lucian Bode. 

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică și-a tăiat dispozitivul

Un bărbat din Capitală, cercetat pentru violenţă domestică şi monitorizat cu o brăţară electronică, a tăiat dispozitivul şi a fugit de acasă, însă el a fost prins la scurt timp de către poliţişti. Este vorba de prima persoană din România căreia poliţiştii i-au montat în urmă cu câteva zile o brăţară electronică de supraveghere. Potrivit unor surse judiciare, tânărul era cercetat pentru violenţă domestică, după ce şi-a agresat iubita pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. El riscă acum să fie arestat preventiv, deoarece nu a respectat măsurile de supraveghere. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Secţia 19 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. 

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut un bărbat, față de care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea Ordinului de Protecție Provizoriu și distrugere.

Pe acelaşi subiect

În această dimineață, în jurul orei 03.30, polițiști din cadrul Sectiei 19 Politie au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei,  s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare, de către un bărbat.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, de către polițiști din cadrul Secției 17,  ar fi folosit un obiect tăietor-înțepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit. S-a relationat cu unitatea de Parchet, față de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura reținerii pentru încălcarea Ordinului de Protecție Provizoriu și distrugere.

Cercetările sunt continuate de către Sectia 19 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” a transmis Poliţia Capitalei. 

Au fost montate nouă dispozitive de monitorizare electronică

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat joi că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent și că există 964 de kituri de monitorizare. Lucian Bode a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acest proiect privind monitorizarea electronică se desfăşoară în prezent în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea. 

“Am acordat sprijin pentru adoptarea actului normativ şi am luat toate măsurile pentru a crea cadrul normativ subsecvent. A fost nevoie de resurse suplimentare, financiare şi umane, pentru acest nou concept, asigurate de MAI. Operaţionalizarea este realizată pe un proiect-pilot pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, iar până în 2025 va fi operaţionalizat întregul sistemul informatic de monitorizare electronică”, a explicat Lucian Bode. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primul bărbat supravegheat cu brățară electronică după ce și-a bătut iubita, a tăiat dispozitivul și a fugit