Antena Meniu Search
x

Video Primul tronson al autostrăzii Brașov - Ploiești a ajuns rută ocolitoare de luxpentru două localități

Primul tronson al autostrăzii Brașov - Ploiești a ajuns rută ocolitoare de lux, pentru două localități din județul Brașov. Râşnov și Cristian au împreună 20.000 de locuitori, iar puțini dintre ei mai speră că autostrada de șase kilometri va duce undeva, în viitorul apropiat.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.01.2021, 14:03

Vezi și
  • Lucrările la cei șase kilometri de autostradă dintre Cristian și Râșnov au început în mai 2019 și au durat un an și jumătate.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Tronsonul a fost dat în folosință în luna decembrie. Are puțin peste șase kilometri de autostradă și 3,5 kilometri de drumuri de legătură şi a costat aproape 120 de milioane de lei. 

Tronsonul de autostradă are o lungime mai mică de șapte kilometri și scurtează un sector de 7,8 kilometri, al Drumului Național 73, situat între localitatea Cristian și, mai încolo, localitatea Râșnov, din județul Brașov.

Tronsonul a fost anunțat drept primul sector dat în lucru, al viitoarei autostrăzi Brașov - Ploiești. A ajuns, însă, ocolitoare de lux, pentru cele două localități. Comuna Cristian are aproximativ 5000 de locuitori, iar orașul Râșnov aproximativ 15 mii. Cele două localități sunt pe DN73, pe care turiștii ajung de la Brașov la Cetatea Râșnov, Castelul Bran sau zona turistică Bran - Moieciu. 

Localnic: "Mai bine, decât să treacă tonaje de mașini pe aici, mai bine ocolesc, pe ocolitoare".

Localnic: "Ar fi de folos, dacă ar folosi-o. Că dacă-mi circulă, ce facem? Se cutremură casele, toată tencuiala crapă pe ele, tot".

Localnic: "S-a mai fluidizat traficul, nu mai trec așa multe camioane". 

Gicu Cojocaru, primarul localității Cristian: "Pentru noi este aur. Pentru localitatea Cristian și Râșnov, sunt niște investiții foarte benefice, și nu numai pentru noi, și pentru participanții la trafic".

Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spune că restul tronsoanelor autostrăzii Brașov - Ploiești nu vor intra în execuție mai devreme de trei ani. Și dă vina pe birocrație, pentru aceste întârzieri. 

Manuela Dumitru, purtător de cuvânt CNAIR: "În data de 09.11.2020 a avut loc depunerea ofertelor. În prezent, oferta depusă se află în evaluare.Stadiul actual si calendarul estimativ al proiectului sunt in concordanță cu cerințele derulării unui proiect european care să cuprindă o documentaţie matură, cu o perspectivă de execuţie a lucrărilor într-un ritm rapid și fără blocaje nejustificate" 

Lucrările la cei șase kilometri de autostradă dintre Cristian și Râșnov au început în mai 2019 și au durat un an și jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Primul tronson al autostrăzii Brașov - Ploiești a ajuns rută ocolitoare de luxpentru două localități