Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Principele dezmoştenit Nicolae, cu ochii în lacrimi pe toată durata funeraliilor

Principele dezmoştenit, Nicolae, a avut ochii în lacrimi aproape tot timpul, în ziua despărţirii de bunicul său.

Vezi și

Principele dezmoştenit, Nicolae, a avut ochii în lacrimi aproape tot timpul, în ziua despărţirii de bunicul său. Şi la ceremonia din Palatul Regal, şi la slujba oficiată la Patriarhie. De acolo însă, drumul său s-a despărţit de cel al familiei regale. Nepotul Suveranului n-a fost luat în trenul regal.

Toată familia Regală s-a urcat în trenul care a plecat din gara Băneasa cu trupul neînsufleţit al Regelui, dar pentru fostul Principe Nicolae nu s-a găsit loc. Familia nu i-a permis să fie alături de bunicul său pe ultimul drum. Totuşi, odată ajuns la Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, Nicolae a asistat la slujbă, alături de întreaga familie.

Chiar dacă au stat în zone diferite ale lăcaşului de cult de la Curtea de Argeş, fostul principe Nicolae s-a alăturat Familiei Regale când, în timpul slujbei de înmormântare, preoţii au cântat veşnica pomenire.

După slujba de înmormântare din Catedrală, a urmat înhumarea în necropola construită special din ordinul Regelui. Fostul Principe Nicolae a participat alături de familie la cel mai important moment al funeraliilor, coborârea sicriului în cripta regală.

La finalul ceremoniilor funebre, cei prezenţi la Curtea de Argeş au scandat numele fostului principe Nicolae.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Principele dezmoştenit Nicolae, cu ochii în lacrimi pe toată durata funeraliilor