Antena Meniu Search
x

Prinţul Nicolae trebuie exclus şi din manualul de istorie

Prinţul Nicolae va fi editat. În manualul de istorie. După ce a fost exclus din linia de succesiune la tron, trebuie exclus şi din rândurile programei şcolare

Vezi și

Prinţul Nicolae va fi editat. În manualul de istorie. După ce a fost exclus din linia de succesiune la tron, trebuie exclus şi din rândurile programei şcolare

Dificilă a fost decizia de retragere a titlului de principe. Iar acum, dificil este şi pentru autorii manualelor de istorie să decidă cum va fi prezentat elevilor fostul principe Nicolae.

"Cred că le va fi destul de greu elevilor, dar şi profesorilor să explice fenomenul, mai ales că nu s-au dat amănunte. Poate să dea naştere la anumite interpretări atunci când vorbeşte despre viitorul României", spune Dinu Zamfirescu, istoric.

În ultimii doi ani, elevii de liceu au învăţat, la orele opţionale de Istorie a Monarhie din România, biografia lui Nicolae. Dar şi despre pregătirea pe care o făcea pentru a urca pe tron.

Autorii manualelor de istorie trebuie să se grăbească. Vor stabili ce va conţine noua programă şcolară până la începutul anului şcolar. Şi asta pentru că, în momentul de faţă, istoria monarhiei ocupă locul doi în preferinţele elevilor, după istoria comunismului. Iar elevii ar prefera ca autorii să nu mai facă niciun efort.

După decizia Regelui Mihai, în locul Principelui, vor succede la tron Principesa Elena, mama lui Nicolae, şi de Elisabeta Karina de România, sora fostului principe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Prinţul Nicolae trebuie exclus şi din manualul de istorie