Antena Meniu Search
x

Prizoniera in propriul trup din cauza unei banale injectii

Pentru o greseala facuta de un medic, o copila trebuie sa plateasca tot restul vietii sale. Este prizoniera in propriul trup, din cauza unei banale injectii. Doctorul i-a administrat ampicilina fara sa verifice daca este alergica, iar fata a intrat in soc anafilactic.

Cristina este intr-o alta lume. O lume in care papusile, plimbarile prin parc sau desenele animate nu exista. O lume a tacerii in care traieste de sase ani. “Suntem in intuneric total, nici nu stim ce isi doreste ea, asta este un lucru cumplit pentru parinti”, marturiseste mama fetitei.

Cristina avea sase ani cand a ajuns la medicul pediatru pentru o simpla tuse. Doctorul i-a administrat intravenos o doza de ampicilina si copila a intrat in soc anafilactic, iar apoi in stop cardio-respirator. “Nu s-a facut niciun test la ampicilina. Daca se facea se vedea automat ca fetita e alergica. Nu i s-au asigurat masurile necesare penru resuscitare la timp. Mi-a distrus fetita. A ajuns o leguma, o planta”, spune, cu durere, tatal fetei.

Aproape doi ani, Cristina a stat in "stare vegetativa" la spital in Cluj-Napoca. Apoi a fost diagnosticata cu "stare vegetativa persistenta" si trimisa acasa.

Parintii au depus plangere la Colegiul Medicilor, dar in urma unei anchete forul a decis ca nu a fost vorba de o culpa medicala. Familia a contestat rezultatul si l-a dat in judecata pe medicul care le-a tratat fetita.

Ieri a fost primul termen in proces, iar urmatorul este pe data de 3 aprilie.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Prizoniera in propriul trup din cauza unei banale injectii