Antena Meniu Search
x

Procesiune în memoria părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu

A fost un sfânt în viaţă şi aşa este sărbătorit şi după moarte. Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu ar fi împlinit 95 de ani.

Vezi și

În semn de recunoştinţă, la Mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ a fost ţinută o slujbă de pomenire la care au participat credincioşi din toate colţurile ţării.

Părintele Iustin Pârvu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. Sute de credincioşi, călugări şi oameni care l-au cunoscut au mers în pelerinaj la mormântul său, în ziua în care părintele ar fi împlinit 95 de ani.

Oamenii îl ştiu pe Părintele Iustin ca pe un sfânt. Iar când s-a stins din viaţă, anul trecut, la mormântul său chiar aşa s-a spus - a murit un sfânt. A făcut minuni în timpul vieţii, dar şi după.

"Noi avem inima împărţită, pe de o parte este durerea despărţirii de cel pe care l-am iubit şi care ne-a iubit mai mult decât oricine altcineva pe faţa pământului, pe de altă parte este bucuria că a plecat să ne gătească locuri în ceruri şi să împlinească cuvântul pe care mântuitorul l-a zis", spune părintele Hariton, stareţ la Mănăstirea Petru Vodă.

În memoria părintelui, credincioşii au refăcut drumul de la centrul social pe care chiar Părintele l-a ridicat, la câţiva kilometri de Mănăstirea Petru Vodă, până la chilia în care a primit şi a dat binecuvântare credincioşilor.

Iustin Pârvu a fost un om predestiant credinţei. În mai 1948, pe când era călugăr, a fost arestat de comunişti. A făcut 16 ani de temniţă grea, dar credinţa l-a ajutat să mergă mai departe şi întreaga viaţă şi-a dedicat-o dragostei faţă de Dumnezeu şi de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Procesiune în memoria părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu