Antena Meniu Search
x

Video Procesiune religioasă de amploare pe străzile din Galaţi. Un sobor de preoţi şi sute de oameni, în pelerinaj de Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor

O procesiune religioasă impresionantă se desfăşoară în aceste momente pe străzile din Galaţi. 
Un sobor de preoţi şi câteva sute de credincioşi sărbătoresc Înălţarea Domnului, dar şi Ziua Eroilor. Oamenii, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume populare, se îndreaptă în pelerinaj către cimitirul Eternitatea. Aici, vor depune coroane de flori la monumentul eroilor. 

de Adrian Obreja

la 02.06.2022, 15:32

Vezi și

Circulaţia rutieră a fost oprită pe acest bulevard, este un pelerinaj care are loc anual cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului şi în acelaşi timp comemării eroilor naţionali, un pelerinaj care se întinde pe câţiva kilometri, vorbim despre sute de persoane, preoţi, elevi ai Seminarului Teologic, dar şi credincioşi care se îndreaptă către Cimitirul Eternitatea, acolo unde este Monumentul Eroilor, acolo unde vor depune coroane de flori şi în acelaşi timp vor fi trase trei salve de foc.

Procesiune religioasă de amploare

În acelaşi timp o sărbătoare foarte importantă, poate a doua ca importanţă de-a lungul anului, Înălţarea Domnului, sărbătoare în care de obicei se înroşesc ouă pentru a doua oară în an şi credincioşii fac bucate fix ca în ziua de Paşte.

O sărbătoare în care nu este bine să se facă treburi casnice şi o sărbătoare foarte importantă la care participă sute de persoane, în frunte cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Casian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Procesiune religioasă de amploare pe străzile din Galaţi. Un sobor de preoţi şi sute de oameni, în pelerinaj de Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor