Antena Meniu Search
x

Procesiuni emoţionante de Înviere în toată ţara

Paştele catolic a fost sărbătorit de mii de creştini din toată ţara. Mănăstirile, basilicile şi catedralele au fost punctele finale ale unor emoţionante procesiuni în aer liber

Vezi și

Paştele catolic a fost sărbătorit de mii de creştini din toată ţara. Mănăstirile, basilicile şi catedralele au fost punctele finale ale unor emoţionante procesiuni în aer liber

La Târgu-Mureş, tineri şi bătrâni deopotrivă au marşăluit în jurul parcului central. Iar în judeţul Neamţ, credincioşii au aşteptat vestea învierii Mântuitorului cu pască şi ouă roşii. 

Mii de credincioşi au umplut catedrala catolică Sfânta Maria, din Tămăşeni, judeţul Neamţ. Lăcaşul din comunitatea restrânsă s-a trezit la viaţă, în noaptea de Înviere. Oamenii au venit cu ouă roşii, pască, pâine sfinţită şi gând curat.

Cu sufletul bogat, credincioşii au primit lumina sfântă a învierii. Cu lumânări aprinse şi sufletul curat, să spunem împreună: Hristos a înviat!

La finalul sfintei Liturghii, credincioşii au mers cu lumina în cimitir, apoi s-au îndreptat spre case.

Zeci de tineri plecaţi peste hotare la muncă, s-au întors acasă să petreacă Paştele în familie. Au fost aşteptaţi cu mese pline de bunătăţi.

Sănătate, bucurie, ce să ne dorim altceva.

Piaţa Trandafirilor din Târgu Mureş a fost punctul de întâlnire a peste o mie de credincioşi romano-catolici de toate vârstele.

Cu lumânări aprinse în mâini, credincioşii au plecat într-un marş în jurul parcului central. În faţa alaiului, ei au ţinut statuia lui Hristos Înviat.

Sărbătoarea continuă şi astăzi, în sânul familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Procesiuni emoţionante de Înviere în toată ţara