Antena Meniu Search
x

Procuroarea care a luat-o pe Sorina cu mascaţii de la Baia de Aramă nu avea dreptul să ia fetiţa

Procuroarea care a luat-o pe Sorina cu mascaţii de la Baia de Aramă nu avea dreptul să ia fetiţa. Copila de doar 8 ani a fost târâtă prin casă, prin curte şi pe şosea de procuroare, care avea mandat doar pentru ridicare de înscrisuri.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 24.06.2019, 08:51

Procuroarea care a luat-o pe Sorina cu mascaţii de la Baia de Aramă nu avea dreptul să ia fetiţa. Copila de doar 8 ani a fost târâtă prin casă, prin curte şi pe şosea de procuroare, care avea mandat doar pentru ridicare de înscrisuri.

Noi documente au fost prezentate în exclusivitate la Antena 3, în cazul care a revoltat o ţară întregă. Actele arată clar că procurorul de caz nu avea dreptul să se atingă de copil. Şi asta pentru ca avea mandat de perchezitie doar pentru ridicarea unor documente, nu a fetiţei.

Documentul prin care se solicita mandatul de percheziţie domiciliară, obţinut de jurnaliştii Antena 3, arată clar că procurorul avea dreptul să intre în casa familiei Şărărmăt, în Baia de Aramă, doar să adune bunuri sau înscrisuri care ar fi putut proba acuzaţiile de privare de libertate a fetei. Mai exact, prin acest act, procuroarea nu avea niciun drept să  ia copilul din casă. 

Imagini teribile cu fetiţa de 9 ani din Baia de Aramă luată cu mascaţii, cu forţa, din casa în care a crescut, au fost publicate de Facebook. Sorina e smulsă efectiv din curtea casei de procuroarea Maria Piţurcă.

O fetiţă de 8 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă, ca să fie trimisă în America: "Mami, nu vreau să plec!", strigă fetiţa disperată, agăţându-se de hainele femeii care a crescut-o.

Femeia care trage de copilă avea mandat de percheziţie în casa din Baia de Aramă unde a crescut Sorina, dar nu şi dreptul de a se atinge de fetiţă, sau de a o lua din casă. O arată clar mandatul pe care l-a primit procuroare: "Mandatul este emis în vederea strângerii probelor. La adresa unde urmează a se efectua percheziţia se presupune că se găsesc bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Procuroarea care a luat-o pe Sorina cu mascaţii de la Baia de Aramă nu avea dreptul să ia fetiţa