Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Produsul pe care românii îl comandă o dată la două zile. Un bărbat din Constanţa a făcut 170 de comenzi într-un an

Românii iubesc gyrosul. Unii atât de mult, încât îl comandă la fiecare două zile. De altfel, suntem primii într-un clasament format din 20 de ţări când vine vorba despre livrarea acestui preparat la domiciliu.

de Cristina Tănasă

la 01.09.2024 , 19:42

Când nu au nimic de mâncare acasă ori îi loveşte pofta de ceva bun, românii se gândesc cel mai des la gyros, arată datele unei platforme de livrări. Restaurantele cu specific grecesc nu duc niciodată lipsă de clienţi. "În timpul săptămânii avem un aport foarte mare de comenzi. Perioada prânzului și cinei fiind cea mai solicitatanta. Ora de vârf în timpul săptămânii este 13:00 unde avem cel mai mare număr de comenzi și ora 19:00", a declarat Teodora Munteanu, manager locaţie. București, Oradea și Constanța se regăsesc în top 10 orașe din lume cu cele mai multe comenzi de gyros.

Un constănțean a comandat 170 de gyros în ultimele 12 luni

Cu toate că numim gyros acest sendviș sau farfurie, de fapt ne referim la carnea rotisata de pui ori porc. aceasta e învelită apoi în pita, împreună cu alte ingrediente precum roșii, ceapă, cartofi prăjiți și sosul tzatziki. Când ai atâtea opţiuni, nu e de mirare că un constănțean a comandat 170 de gyros în ultimele 12 luni, iau un tânăr din Suceava a avut cea mai scumpa comandă în valoare de 2000 de lei.

Vezi și

"Este preferat de români și pe timpul weekend-ului 20% dintre comenzi fiind plasată în această periaodă. Am observat că preferință pentru prea comanda acest produs din bucătăria grecească se manifestă în general pentru cină", a declarat Mihnea Pană, manager aplicație de livrări. Cel mai mare număr de comenzi de gyros la nivel național s-a înregistrat pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii.

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Evenimente » Produsul pe care românii îl comandă o dată la două zile. Un bărbat din Constanţa a făcut 170 de comenzi într-un an