Profesoara contestată de părinţi, din Bucureşti, un nou mesaj halucinant

De Redactia Observator.
Publicat: 23.09.2019, 21:06.
Actualizat: 23.09.2019, 21:10

"Vreau o mitralieră cu glonţ letal!" - este declaraţia şocantă a profesoarei de tehnologie care a înspăimântat elevii şi părinţii din Capitală. Echipa Observator a mers cu înregistrările în faţa autorităţilor care au obligat directorii să înceapă cercetarea disciplinară a cadrului didactic.

"Vreau o mitralieră cu glonţ letal!" - este declaraţia şocantă a profesoarei de tehnologie care a înspăimântat elevii şi părinţii din Capitală. Echipa Observator a mers cu înregistrările în faţa autorităţilor care au obligat directorii să înceapă cercetarea disciplinară a cadrului didactic. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara ar putea pleca de la catedră pentru totdeauna. Chiar şi aşa, femeia îşi menţine afirmaţiile cu tărie şi spune că nu are de gând să renunţe la ore.

Mihaela Cioc, profesoară contestată: Vreau o armă de-a lor, nu d-asta cum am eu, vreau una cu glonţ letal, pentru mine mi-ar trebui o mitralieră, dar e mult prea grea

Este dorinţa unui cadru didactic după 10 ani de experienţă în învăţământ. Mihaela Cioc, profesoara de tehnologie, ar trebui să predea anul acesta în două şcoli din Bucureşti. După înregistrările şocante de anul trecut, acum profesoara încearcă să-i lămurească pe părinţi. Discuţia este halucinantă.

Într-o discuţie cu părinţii, profesoara recunoaşte că "dacă vine un copil şi dă în mine să mă bată, da, dau în el! Asta-i adevărat! Şi ce vreţi? Să îmi iau angajamentul scris în faţa poliţiei că nu bat un copil? Asta vreţi? La afirmaţia asta, pe care mi-aţi spus-o, îmi vine să mă ridic şi să vă trag două palme".

Este replica pe care profesoara de tehnologie i-o dă unui prăinte care îi cere explicaţii pentru comportamentul agresiv.

Reacţiile oamenilor sunt ferme: "Cred că ar trebui să ia măsuri în astfel de cazuri, cum tu ca profesor să vii cu arma?", "Să n-o mai primim în şcoală! Să-şi aleagă altă meserie dacă nu îi plac copiii", "Simt teamă, frică, simt că nu mă ajută nimeni", "Aş fi vrut ca aceste înregistrări să fie ascultate de ministrul Educaţiei, dar nu avem unul".

Florin Lixandru, fost inspector general pe Bucureşti, acum secretar de stat în Ministerul Educaţiei cunoaşte foarte bine cazul. Îi ducem şi lui înregistrările.

Florin Lixandru, secretar de stat: În acest context, unde există şi dovezi, consider că direcţiunea şcolii are toate probele necesare pentru a demara o comisie de cercetare disciplinară

De la minister, mergem şi la Inspectorat.

Ioana Neacşu, inspector general ISMB: Nu putem fi sub nicio formă de acord cu un caracter lipsit de etică. Prin urmare, la nivelul instituţiilor de învăţământ la care dumneaei este angajată, cred, sper că se vor demara cercetări disciplinare

Am contactat-o şi pe doamna profesor pentru a-i cere o reacţie legată de înregistrări.

Profesoara râde şi continuă să uimească: "Da, vreau o mitralieră! Care e tragedia?".

Şi anul acesta, Mihaela Cioc ar putea rămâne fără contractul de muncă.

După ieşirile nervoase de anul trecut a reuşit însă să se întoarcă în sistem, pentru că legea îi permite să ocupe un post de suplinitor, având în vedere că a obţinut o notă mare la titularizare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.