Antena Meniu Search
x

PROTEST al studenţilor Universităţii Bucureşti, de Ziua Europei: "Nu ne lăsaţi să învăţăm!"

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au protestat, marţi, pe esplanada cu statui de la Universitate, unde a avut loc evenimentul ”Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, la care au luat parte şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi comisarul european Corina Creţu.

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au protestat, marţi, pe esplanada cu statui de la Universitate, unde a avut loc evenimentul ”Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, la care au luat parte şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi comisarul european Corina Creţu.

Tinerii s-au declarat nemulţumiţi de zgomotul de la manifestările organizate de municipalitate şi au venit cu pancarte cu mesajul ”De Ziua Europei, nu ne lăsaţi să învăţăm!”.

Evenimentul ”Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, care a avut loc marţi timp de mai multe ceasuri şi care va fi continuat seara cu mai multe concerte, a fost organizat de Centrul de Informare Europe Direct Bucureşti şi de Institutul European din România - European Institute of Romania (IER), cu sprijinul Primăriei Bucureşti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti.

Imediat după deschiderea oficială, la care au participat comisarul european Corina Creţu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, şi Ştefan Popescu, consilierul ministrului Integrării Europene, decanul Facultăţii de Istorie, Florentina Niţu, a venit pentru a discuta direct cu edilul Bucureştiului.

Dacă Florentina Niţu a făcut apel ca sunetul să fie redus, Gabriela Firea a susţinut că astfel de evenimente au loc în toate capitalele europene şi că nu le poate cere copiilor care cântă acest lucru.

O propunere a decanului facultăţii a fost ca primarul să traverseze bulevardul şi să intre în facultate pentru a se convinge de efectul pe care îl are muzica din stradă asupra cursurilor. Gabriela Firea nu a dat curs propunerii, a cerut ”înţelegere” şi a afirmat că organizatorii au fost cei care au vrut să ţină evenimentul în spaţiul respectiv. Locul de desfăşurare a evenimentului a fost ales de Institutul European din România, a confirmat marţi directoarea Gabriela Drăgan, iar costurile producţiei au fost suportate de primărie.

De asemenea, mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au mers pe esplanadă cu pancarte, spunând că nu pot participa la cursuri din cauza zgomotului. De altfel, ei au postat un mesaj şi pe pagina de Facebook a facultăţii, reclamând că sesizările făcute de conducerea facultăţii către Primăria Capitalei de a sista organizarea de evenimente în acest spaţiu au rămas fără răspuns. 

”În astfel de condiţii trebuie să ne desfăşurăm cursurile la Facultatea de Istorie. Concertele continuă în Piaţa Universităţii, iar răspunsul oficial de la Primăria Municipiului Bucureşti întârzie să apară...”, este mesajul care însoţeşte o filmare publicată marţi după-amiază pe pagina de Facebook a instituţiei de învăţământ.

Mai multe ansambluri folclorice formate din copii şi reprezentând România, Italia şi Grecia au susţinut spactacole, marţi, pe scena amplasată în spatele statuii lui Mihai Viteazul. Cu o întârziere de o oră, cauzată de absenţa invitaţilor de marcă, programul a început cu cei mai tineri dintre artişti.

Inmnul Europei a deschis oficial evenimentul. Pe rând, invitaţii au urat ”La mulţi ani!” României şi Uniunii din care face parte şi s-au prins într-o horă împreună cu ansamblul ”Mugurel de Vlaşca”.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » PROTEST al studenţilor Universităţii Bucureşti, de Ziua Europei: "Nu ne lăsaţi să învăţăm!"