Antena Meniu Search
x

Protest de amploare, mii de transportatori au blocat Capitala. Ce revendică reprezentanţii COTAR

Transportatorii protestează astăzi în faţa Guvernului. COTAR anunţă până la 5.000 de participanţi.

Transportatorii protestează astăzi în faţa Guvernului. COTAR anunţă până la 5.000 de participanţi.

Sute de taxiuri şi mocrobuze au blocat Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de pirateria şi concurenţa neloială, manifestaţii similare fiind anunţate şi în alte oraşe din ţară precum Constanţa, Timişoara, Arad, Bacău. De asemenea, reprezentanţii COTAR avertizează că au aprobare pentru astfel de acţiuni şi pentru zilele de 21 şi 22 decembrie.

Avem aprobare şi pentru 21 şi 22 şi suntem hotărâţi să ţinem protestul dacă Guvernul nu ne rezolvă problema care trenează de ani de zile şi promisiunea că protoculul va fi semnat în martie. Nu mai avem ce să negociem, trebuie să aprobe ordonanţa care are 4 din 5 aprobări necesare”, a declarat Bogdan Dincă, preşedinte COTAR Bucureşti, referindu-se la ordinanţa care să elimine purateria din domeniul taximetriei.

Protestul a început ora 9.30. De asemenea, sunt programate proteste, în intervalul 9.00 - 20.00, şi în alte oraşe, precum Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova şi Constanta.

Transportatorii au cerut adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să fie eliminată sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003.

Astăzi am aflat, din surse sigure, că mâine (n.r. - miercuri) nu se va discuta ordonanţa pentru modificarea legislativă, astfel încât să fie eliminată pirateria şi să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe şi-a luat angajamentul ferm ca la şedinţa de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanţa de Urgenţă care să elimine sintagma "în mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar şi pentru a eradica actvitatea neautorizată şi nelicenţiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale”, a declarat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Protestele COTAR erau programate încă din  6 decembrie, când transportatorii au anunţat că au obţinut autorizaţie pentru organizarea unor proteste, în 13 decembrie, în Bucureşti şi în toate marile oraşe din ţară, ei acuzând autorităţile că tolerează pirateria în domeniul transporturilor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Protest de amploare, mii de transportatori au blocat Capitala. Ce revendică reprezentanţii COTAR