Antena Meniu Search
x

Câteva sute de părinţi şi copii au protestat în faţa Guvernului. Micuţii au colorat cu cretă pe asflat şi au jucat şotron

Astăzi, în Piaţa Victoriei va avea un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii. Evenimentul a fost anunţat pe Facebook, în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură cu persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

Update ora 15:15 - Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist. 

Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă. 

Update ora 12:32 - În Piaţa Victoriei se află, la această oră, câteva de sute de părinţi şi copii de toate vârstele. S-au adunat la "Lecţia de educaţie civică", aşa cum este denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale. 

Copiii desenează cu cretă colorată pe asfalt, se plimbă cu tricicletele sau joacă şotron, iar părinţii lor spun că au venit pentru a le aminti politicienilor că "nu sunt de capul lor" în Parlament.

Pe acelaşi subiect

Cei mai mici au câteva luni, iar cei mai mari în jur de şase ani. Mulţi dintre copii sunt în cărucioare, iar cei foarte mici sunt ţinuţi în portbebe-uri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

------------------------------

Astăzi, în Piaţa Victoriei va avea un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii. Evenimentul a fost anunţat pe Facebook, în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură cu persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

Protestul este programat să înceapă la ora 11.00 şi să se încheie în jurul orei 15.00.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest! Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00. (PS - Se aude că șpaga e o bomboană de copil.)”, se arată pe pagina evenimentului.

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook, copiii se vor juca şi vor desena cu creta pe asfalt.

"Venim cu drag, aducem baloane de săpun și cretă colorata", a scris Ionela Avram.

"Propun pentru sambata sa aducem creta colorata si sa ii ajutam pe cei mici sa scrie pe asfalt un imens: ROMANIA TREZESTE-TE ! Ne putem mobiliza si la un mare tricolor desenat pe asfalt in Piata Victoriei", a continuat Mihaela Mihaela.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei (ANPDCA) a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură cu persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

ANPDCA a anunţat, în 15 februarie, într-un comunicat de presă, că a primit 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

"Reafirmând deplina recunoaştere pentru libertatea de exprimare, ca drept fundamental, garantat oricărui cetăţean de Constituţia României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie reaminteşte doar că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care şi le asumă adulţii, fie ei şi părinţi, prin participarea la acţiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept", spun reprezentanţii ANPDCA.

Autoritatea precizează că a primit atât din partea unor reprezentanţi ai presei, cât şi a unor persoane fizice sau organizaţii, solicitări privind comunicarea numărului total de sesizări primite care au vizat oportunitatea implicării copiilor în acţiunile civice desfăşurate în spaţiul public în ultima perioadă.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, la Craiova, că Autoritatea Naţională de Protecţie a Copilului nu poate să ia măsuri împotriva părinţilor care s-au dus cu copiii la proteste, ci Poliţia este cea care identifică persoanele şi le amendează. 

Ea a mai spus că sesizările au fost făcute de persoane fizice, ziarişti, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale, printre cei reclamaţi fiind şi liderul USR, Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Câteva sute de părinţi şi copii au protestat în faţa Guvernului. Micuţii au colorat cu cretă pe asflat şi au jucat şotron