Antena Meniu Search
x

Protestele polițiștilor continuă în toată țara, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor

Nemulţumiţi de îngheţarea salariilor din aparatul bugetar, poliţiştii au ieşit din nou în stradă, în mai multe oraşe din ţară. Alături de ei, la una dintre manifestaţii au participat şi grefierii, dar şi poliţiştii din penitenciare.

de Redactia Observator

la 28.01.2021, 09:42

Vezi și
  • Protestatarii au explicat că nu îşi doresc măriri salariale.
  • Vor doar aplicarea corectă a legii de salarizare pentru toate categoriile de bugetari. 

Timp de două ore, cât a durat protestul din faţa Prefecturii Maramureş, poliţiştii au suflat întruna din goarne, nemulţumiţi de decizia Guvernului de a îngheţa salariile din aparatul bugetar. Odată cu această decizie, susţin protestatarii, au fost blocate inclusiv nişte sume restante care trebuiau achitate poliţiştilor etapizat. 

Protestatarii au explicat că nu îşi doresc măriri salariale, ci doar aplicarea corectă a legii de salarizare pentru toate categoriile de bugetari. 

Ionuţ Pop, lider sindicat: Personalul medical a fost aşezat pe grila din 2020 începând cu anul 2018, cadrele didactice au recuperat din diferenţe aproximativ 90 la sută, personalul din sistemul de ordine publică siguranţă naţională a recuperat până în prezent în proporţie de 45 la sută diferenţa dintre anul 2018 şi anul 2020. 

În plus, protestatarii au spus că pe parcursul anului 2020 au lucrat mii de ore suplimentare şi au îndeplinit dispoziţii care nu se regăseau în fişele posturilor poliţiştilor. 

Şi la Galaţi, poliţiştii au protestat în stradă, nemulţumiţi de legea salarizării.

Ciprian Paul Bujor, preşedinte filială sindicat: Nu înţelegem de ce unii sunt puşi în grila maximă, conform legii de 3 ani, şi noi, când ne aşteptăm şi noi tranşa noastră, de 25 la sută, nu mai sunt bani. Domne, să ne pună şi pe noi în grila maximă şi dacă e să taie, să taie la toată lumea. Nu doar sistemul de apărare şi ordine publică. Întotdeauna noi am fost sacrificaţi. 

Potrivit unui lider de sindicat, din data de 11 ianuarie, de când poliţiştii au refuzat să mai dea amenzi, cuantumul sancţiunilor a scăzut cu 70 la sută, la nivel naţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Protestele polițiștilor continuă în toată țara, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor