Antena Meniu Search
x

Video Puhoi de pelerini de Sfânta Maria, la mânăstirea Nicula: credincioşii văd pelerinajul ca pe o jertfă

Nu doar la mare este aglomerat. Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi şi astăzi la Mănăstirea Nicula, în Cluj, la cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. Chiar la aceasta oră, zeci de preoţi şi sute de credinciosi au pornit pe jos, de la Gherla până în dealul mănăstirii, pe o distanţă de câţiva kilometri, într-o procesiune care are loc în fiecare an.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.08.2021, 15:35

Vezi și

Sunt aproximativ 3-400 de credincioşi care au ales parcurgă pe jos acest traseu dintre Gherla şi mânăstirea Nicula, un traseu de aproximativ 7 kilometri. Este şi cald, sunt 28 de grade, dar nu distanţa sau căldura fac dificilă această procesiune, ci faptul că oamenii au foarte mult de urcat. Pentru că din centru şi până la mânăstirea Nicula sunt aproximativ 3 kilometri pe care credincioşii trebuie să îi urce.

Oamenii de pe traseu dau dovadă de solidaritate. Ies la porţi, îi aşteaptă pe aceşti pelirini cu apă, mâncare sau chiar cu fructe. Oamenii spun că atunci când credinţa este puternică, nimic nu le poate sta în cale. Şi ei văd totul ca pe o jertfă pe care o aduc Fecioarei Maria, pe care o cinstesc prin cântecele religioase cântate pe drum.

Odată ajunşi în vârf, la mânăstirea Nicula, toţi aceşti oameni nu se vor odihni, ci se vor aşeza la coadă pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni. Iar unii dintre ei vor înconjura în genunchi vechea bisericuţă din lemn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Puhoi de pelerini de Sfânta Maria, la mânăstirea Nicula: credincioşii văd pelerinajul ca pe o jertfă