Antena Meniu Search
x

Video Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă în pelerinaj. Mii de credincioşi s-au alăturat alaiului

Mii de credincioşi au luat parte, ieri, la o procesiune pe străzile din Suceva în cinstea sfântului Ioan Cel Nou. Ritualul a fost însă diferit faţă de anii trecuţi. Jandarmii au fost chemaţi special pentru a se asigura că oamenii nu trec pe sub racla cu moaştele sfântului, aşa cum este obiceiul. De altfel, întreg pelerinajul, care a cuprins şi o defilare cu torţe, a fost organizat în aşa fel încât să fie evitată răspânirea virusului.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 23.06.2021, 08:51

Vezi și

Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă în pelerinaj, anul acesta, cu două zile înainte de hramul care pică pe 24 iunie. Este o decizie luată de Arhiepiscopia Sucevei pentru a evita formarea de cozi foarte mari. Chiar şi aşa, mii de credincioşi s-au alăturat alaiului. Aceştia au mers pe jos kilometri întregi s-au oprit în fața mai multor biserici unde s-au oficiat slujbe de scurtă durată. 

Tot pentru a evita aglomeraţia, ceremonia trecerii credincioşilor pe sub raclă a fost anulată, anul acesta. De altfel, convoiul a fost flancat de jandarmi care s-au asigurat că este asigurată ordinea. În alai au mai intrat militari cu făclii aprinse, zeci de măicuțe, călugări și preoți din mai multe parohii. Pelerinajul de la Suceava este al doilea cel mai mare din Moldova, după cel de la Sfânta Parascheva din Iași. Moaștele au fost scoase spre închinare în curtea Mănăstirii Sfântului Ioan de la Suceava de ieri și vor fi ținute acolo pana pe 24 iunie. Zeci de mii de pelerini vin zilele acestea să se închine și să asiste la slujbe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoasă în pelerinaj. Mii de credincioşi s-au alăturat alaiului