Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Raed Arafat după noile imagini de la Colectiv: 'Lucrurile nu pot fi perfecte niciodată'

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a reacţionat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, cu privire la modul în care salvatorii au acţionat în timpul intervenţiei de la clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 24.10.2019, 13:56

Reacţia lui Raed Arafat după noile imagini de la Colectiv
Reacţia lui Raed Arafat după noile imagini de la Colectiv - Hepta

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a reacţionat, astăzi, printr-o postare pe Facebook, cu privire la modul în care salvatorii au acţionat în timpul intervenţiei de la clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015.

Totul după ce, astăzi, Libertatea a publicat noi imagini din timpul intervenţiei filmate chiar de un pompier al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Pompierii au fost acuzaţi că nu au gestionat intervenţia aşa cum ar fi trebuit, iar victimele incendiului din Colectiv au fost cărate pe paleţi de lemn, fără să le fie acordat imediat primul ajutor.

"In urma unei tragedii precum cea de la Colectiv, o natiune are dreptul sa comemoreze si familiile au dreptul sa-si aminteasca de cei dragi pe care i-au pierdut. Cel mai urat insa este cand unii se folosesc de aceste momente ca sa-si creasca ratigul si sa denigreze pe unii si altii prin subiecte triviale si care sunt in mod vadit tendentioase.

Pe acelaşi subiect

Cat despre cele trei intrebari lansate de domnul Iancu prin Libertatea si anume :„Prima întrebare ar fi: de ce îi este frică să recunoască greșelile pe care le-a făcut în noaptea aia? A doua: care a fost rolul lui în întârzierea transportului, în întârzierea acceptării ajutorului din străinătate? Dar prima e mai importantă. Și nu e prima oară când a greșit. Ar mai fi o a treia: de ce, în noaptea aia, după ce a ajuns la fața locului, a aliniat ambulanțele, ca să se vadă frumos în spatele lui, la TV? Cum și-a permis ca, în timp ce oamenii mureau, el și Gabriel Oprea să întrerupă ajutorarea răniților?”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

la prima as spune ca nu stiu despre ce greseli comise de mine vorbeste domnul Iancu. Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte. Ca si oricare interventie la o catastrofa, lcuruile nu pot fi perfecte niciodata, insa daca este sa vorbim de greseli trebuie sa inteleg despre ce greseli vorbeste dansul si sper sa nu fie vorba de cele mentionate in raportul corpului de control al PM pentru ca la acuzatiile din raportul respectiv am raspuns printr-un raport amplu care se gaseste pe site-ul DSU.

La a-doua intrebare raspunsul este simplu.. NICIUN ROL! Mai degraba impreuna cu colegii de la DSU si cu secretarul de stat de la Ministerul Sanatatii, am stat zi si nopate la mine in birou ca sa organizam transferurile nnu sa le intarziem. La ce spun este martor si domnul Vlad Voiculescu care a stat cu noi in calitate de voluntar si a vazut cu ochii lui cateva zile ce si cum s-a muncit.

La a-treia intrebare, nu stiu de unde vine domnul Iancu cu ideea ca noi am aliniat ambulantele pentru poze. Ambulantele erau aliniate in semicerc de ofiterul de evacuare ca sa fie usoara incarcarea lor si plecarea cu pacientii. Nu cred ca cineva i-ar fi venit in minte sa regizeze pozele cu ambulantele in noaptea respectiva. Aceasta intrebare arata cat de mult s-a lucrat pe emotiile parintilor si a publicului de catre unele persoane care au tinut contactul cu acestia si au cultivat o ura greu de controlat, dand informatii false, denigratoare, si speculand fiecare actiune realizata de noi intr-un mod negativ", a răspuns Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Raed Arafat după noile imagini de la Colectiv: 'Lucrurile nu pot fi perfecte niciodată'