Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Suntem pe un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere. Totuşi, numărul de cazuri ATI a crescut

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că România se află pe un platou în privinţa cazurilor de COVID şi că există o tendinţă foarte uşoară de scădere. El a precizat că, totuşi, numărul de cazuri de ATI a crescut şi acest lucru poate însemna că vor urma zile cu un număr destul de mare de decese.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 16:27

Raed Arafat:Suntem pe un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere. Totuşi, numărul de cazuri ATI a crescut
Raed Arafat:Suntem pe un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere. Totuşi, numărul de cazuri ATI a crescut - Facebook

“Am avut la data de 22 octombrie, 15.410 cazuri noi, astăzi suntem la 12.474. Este clar că suntem acuma deja de câteva zile la un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru, nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent şi care va fi viteza cu care vor scădea numărul cazurilor noi. Numărul este foarte mare şi în continuare va produce în următoarea perioadă presiune asupra sectorului sanitar, asupra secţiilor de terapie intensivă şi asupra unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că în ultimele zile numărul cazurilor de ATI se află în creştere. 

“Pacienţii de terapie intensivă, în 22 octombrie au fost 1.848 de pacienţi în terapie intensivă şi aici chiar dacă există un platou sau foarte uşoară scădere a numărului cazurilor, totuşi numărul cazurilor de ATI a crescut, suntem la 1875 de cazuri de terapie intensivă în ziua de astăzi. La decese, din păcate, încă ne situăm la un număr mare de decese, astăzi avem 481, am depăşit şi recordul de 500, adică am trecut de 500 în unele zile aşa că numărul deceselor, din păcate, este corelat şi cu numărul cazurilor care se află în terapie intensivă şi creşterea acestui număr de cazuri în terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr, din păcate, destul de mare de decese”, a afirmat şeful DSU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Raed Arafat: Suntem pe un platou, există tendinţa foarte uşoară de scădere. Totuşi, numărul de cazuri ATI a crescut