Antena Meniu Search
x

Medicul Alexandru Rafila: "Sperăm ca trendul în scădere să se menţină până la sfârşitul săptămânii"

De ce ne era frică, am scăpat! Numărul de infectări noi a scăzut astăzi, zi considerată decisivă de Alexandru Rafila pentru trendul pe care se află pandemia. 

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 21:45

Vezi și
  • Marți au fost raportate cu 45% mai puține infectări decât în ultimele două zile.
  • Numărul în scădere de infectări noi ar urma să aducă relaxări importante ale restricțiilor, de la 1 iunie.

Președintele Societății Române de Microbiologie recunoaşte că se aştepta la un număr mai mare de cazuri la 10 zile după ieşirea din starea de urgenţă. 

Am depăşit perioada considerată critică după aplicarea primelor măsuri de relaxare. Au mai apărut focare noi, dar trendul rămâne descendent. 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: Sincer, bănuiam că astăzi ar putea fi mai multe cazuri. E un lucru foarte bun că se menţine nivelul acesta scăzut şi sperăm că trendul se menţine până la sfârşitul săptămânii, ceea ce va permite regândirea măsurilor de relaxare.

Au fost raportate 146 de cazuri noi, cu 45% sub cifrele din ultimele două zile şi sub media stării de alertă. În schimb, 244 de români au scăpat de coronavirus, uşor peste media din ultimele 10 zile. 

Aproape două treimi dintre cei infectaţi s-au vindecat. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Suntem pe un trend descendent. Suntem într-un moment în care evaluăm, sfârşitul perioadei de evaluare a celor trei zile din primul weekend de relaxare.

Numărul cazurilor active continuă să scadă, pentru a noua zi consecutiv. 5345 de români mai sunt infectaţi, cu peste 40% mai puţini faţă de vârful de 7716 cazuri active, înregistrat pe 29 aprilie. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Menţinem în continuare precauţiile, regulile de distanţare, masca obligatorie în mijloacele de transport public. Şi așteptăm o nouă perioadă de relaxare dupa 1 iunie. 

În primele trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus, în România au fost testate pozitiv 18.429 de persoane, dintre care 1️2️1️0 şi-au pierdut viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Medicul Alexandru Rafila: "Sperăm ca trendul în scădere să se menţină până la sfârşitul săptămânii"