Antena Meniu Search
x

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul lui Sebastian Ghiță. Ce se întâmplă dacă fostul deputat cere AZIL POLITIC

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, în momentul capturării fostul deputat având asupra sa permis de conducere şi buletin de Slovenia. 

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, în momentul capturării fostul deputat având asupra sa permis de conducere şi buletin de Slovenia. 

Autorităţile din România nu au trimis încă cererea de extrădare, ministerul Justiţiei anunţând că aşteaptă documentele de la instanţele care l-au arestat în lipsă pe fostul parlamentar, precum şi de la DNA. 

De la Instanţa Supremă şi Tribunalul Prahova sunt aşteptate minutele care certifică întrunirea tuturor condiţiilor pentru a fi cerută extrădarea, iar de la DNA, actele justificative în privinţa mandatului emis pentru supravegherea fostului parlamentar. Toate aceste documente trebuie ataşate cererii de extrădare, ce va fi înaintată autorităţilor sârbe.

În tot acest demers ar putea interveni însă o adevărată răsturnare de situație și totul se va schimba dacă fostul deputat va cere azil politic în Serbia.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a afirmat ieri că afaceristul ar putea să uzeze această cale pentru a nu fi extrădat, deoarece este o cale legală, prevăzută de lege.

''Din moment ce este și azilul o instituție sigur că există posibilitatea folosirii acelei instituții. Poți folosi orice mijloc, orice instituție prevăzută de lege'', a spus Toader.

Sebastian Ghiţă a fost prins la sfârşitul săptămânii trecute în Belgrad, la aproape patru luni după ce a reuşit să scape de filajul poliţiştilor. Din decembrie anul trecut, când a dispărut la finalul unei recepţii a Serviciului Român de Informaţii, prezenţa lui Sebastian Ghiţă ar fi fost semnalată în Bulgaria, Turcia, Grecia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Austria, Franța şi Italia. Un adevărat tur de forţă pentru Sebastian Ghiţă, dacă ne gândim că pe numele său existau două mandate internaţionale de arestare, iar semnalmentele sale figurau în toate bazele de date ale poliţiilor europene.

A reuşit să treacă neobservat pentru că s-a folosit de documente false şi şi-a schimbat înfăţişarea. Pe site-ul Europol este încă în top 10 cei mai căutaţi infractori. Este singurul căutat pentru corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul lui Sebastian Ghiță. Ce se întâmplă dacă fostul deputat cere AZIL POLITIC