Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situație în cazul profesoarei lovite și umilite într-o școală din Teleorman. Unul dintre elevi a fost reținut. Ce acuzații i se aduc

Unul dintre elevii care au lovit și umilit o profesoară, în sala de clasă, la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, din Teleorman, a fost reținut de polițiști

O profesoara este lovita si umilira intr-o scoala din Teleorman

Unul dintre elevii care au lovit și umilit o profesoară, în sala de clasă, la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, din Teleorman, a fost reținut de polițiști. E o adevărată premieră în România pentru un astfel de caz.

După ce polițiștii au decis deschiderea unui dosar penal în cazul elevilor din Teleorman care și-au agresat profesoara de educație civică, pentru tulburarea ordinii publice, procurorul de caz a decis extinderea cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate.

Drept consecință, unul dintre elevi a fost reținut în cursul zilei de azi pentru 24 de ore. El urmează să fie adus în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă, cel mai probabil, în cursul zilei de joi.

Pe acelaşi subiect

VIDEO: Profesoară agresată de elevi în Şcoaia Gimnazială din Poroschia, Teleorman | Sursa: Observator

Imaginile surprinse la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, județul Teleorman, în urmă cu o săptămână au fost publicate de site-ul observator.tv.

Filmulețul arată cum o profesoară este batjocorită și bătută de elevi, în sala de clasă, incidentul fiind filmat chiar de unul dintre agresori. Scandalul a avut loc, se pare, la sfârşitul orei de educaţie civică. Câțiva elevi din clasa a VIII-a nu au lăsat-o pe profesoară să iasă din clasă. Au lovit-o şi au înjurat-o.

În urma publicării imaginilor de către Observator, a fost demarată o anchetă la școala din Poroschia. Cazul nu a fost vizat însă doar de conducerea școlii, ci și de polițiștii și procurorii din Teleorman, care, inițial au luat în calcul acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Autoritățile au dispus astfel întocmirea unui dosar de cercetare penală elevilor care au fost protagoniștii incidentului șocant. A fost adusă însă și o acuzație mai gravă, de lipsire de libertate, iar, acum, elevul filmat lovindu-și profesoara a fost reținut.

Decizia este o adevărată premieră în România, țară în care, în ultima vreme au fost semnalate tot mai multe incidente violente în școli. România e pe primul loc în Europa în privința numărului cazurilor de bullying în școli, arată unele studii realizate de specialiști.

În cele mai multe cazuri, țintele violențelor sunt elevii. Însă, înregistrarea video de la Școala Gimnazială Poroschia din Teleorman dovedește că până și profesorii pot fi victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situație în cazul profesoarei lovite și umilite într-o școală din Teleorman. Unul dintre elevi a fost reținut. Ce acuzații i se aduc