Antena Meniu Search
x

Un zâmbet pentru eternitate! Râsul a fost filosofia de viață a actriței Cristina Stamate

Actriţa Cristina Stamate ne-a lăsat moştenire cuplete şi roluri multe, dar mai ales, amintirea unui zâmbet molipsitor. Râsul a fost filosofia ei de viaţă.

Vezi și

Actriţa Cristina Stamate ne-a lăsat moştenire cuplete şi roluri multe, dar mai ales, amintirea unui zâmbet molipsitor. Râsul a fost filosofia ei de viaţă şi cu el şi-a mobilizat mereu colegii. Era o actriţă "de atac", spune Alexandru Arşinel, era perfectă pentru a atrage atenţia publicului.

Marea iubire a Cristinei Stamate a fost teatrul, în special teatrul de revistă, muzica şi comedia. Şi şi-a învăţat publicul să zâmbească din suflet.

Se pare că ne prelungeşte viaţa râsul, se pare că ne ajutăm să rămânem normali pentru a înfrunta tot ceea ce e rău şi urât în jurul nostru, a declarat actriţa într-un interviu.

OCTAVIAN URSULESCU, prezentator tv:

Amintirea cea mai frumoasă este zâmbetul ei copleşitor, râsul ei, ochii aceia luminoşi, pe care-i îndrepta către noi. La revedere, Cristina!

De Stela Popescu a legat-o o mare prietenie. Marea doamnă a teatrului de revistă a fost cea care i-a deschis uşa la "Constantin Tănase", în urmă cu câteva decenii.

Stela Popescu a scris şi prefaţa cărţii Cristinei Stamate - "Femeia Hopa Mitică". Cristina Stamate ar fi vrut să se facă medic, apoi avocat, dar de mică toţi i-au spus că are talent şi că „artistă trebuie să se facă". A spus mereu că meseria a ales-o pe ea. A jucat sute de roluri, în teatrul, dar şi în filme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Un zâmbet pentru eternitate! Râsul a fost filosofia de viață a actriței Cristina Stamate