Antena Meniu Search
x

Ajunul Bobotezei: Arhiepscopului Tomisului a oficiat Sfinţirea Mare a apei pe faleza Cazinoului din Constanţa

Este Ajunul Bobotezei şi credincioşii creştin-ortodocşi sunt la ceas de mare sărbătoare. Pe malul mării, ierarhii oficiază deja slujbe de sfinţire a apei.

Vezi și

Este Ajunul Bobotezei şi credincioşii creştin-ortodocşi sunt la ceas de mare sărbătoare. Pe malul mării, ierarhii oficiază deja slujbe de sfinţire a apei, pentru ca mâine, mii de litri de Agheazmă Mare să ajungă la enoriaşi.

Erau abia ceasurile 7 dimineaţa şi apa neîncepută primea botezul busuiocului sub semnul crucii. IPS Teodosie, Arhiepscopului Tomisului, a oficiat slujba de Sfinţire Mare.

Şi sunt mii de litri de apă în cisterne sau în butoaie uriaşe pe Faleza Cazinoului din Constanţa. 

Astfel, apa considerată vindecătoare de boli trupeşti şi sufleteşti este îmbuteliată de voluntari în 150 de mii de pet-uri. Este o tradiţie care se păstrează de 17 ani în Constanţa, în Ajunul Botezului în Iordan. Sunt şi sute de oameni care n-au vrut să lipsească de la momentul impresionant.

Boboteaza este marcată în toate comunităţile de la noi prin slujbe de sfinţire a apelor, a ogoarelor şi cailor. În Reşiţa şi Caraş Severin, de exemplu, preotul cu Botezul este aşteptat în poartă.

Sunt zile în care creştinătatea cunoaşte trecerea de la Boboteaza ortodocşilor de rit nou la Crăciunul celor de rit vechi şi mai apoi Anul Nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ajunul Bobotezei: Arhiepscopului Tomisului a oficiat Sfinţirea Mare a apei pe faleza Cazinoului din Constanţa