Antena Meniu Search
x

Video Reacția unui expert în mafia italiană, după asasinarea lui Ioan Crişan: "Mamma mia!" | Mesajul din spatele atentatului cu bombă

Suntem o ţară sigură, dar se pun bombe în maşini la lumina zilei, în centrul unui oraş. Suntem o ţară sigură, ne liniştesc miniştri şi politicieni, dar oameni de afaceri sunt aruncaţi în aer. Suntem o ţară sigură, dar în a treia zi de la asasinatul cu bombă sunt multe întrebări fără răspuns şi niciun suspect. Câteva lucruri sunt certe: la Arad a fost o execuţie premeditată. Ioan Crişan a fost filat, iar bomba - amplasată cu precizie în maşină, sub scaunul şoferului, ca în răzbunările sângeroase ale Mafiei.

de Bogdan Ocnaru

la 31.05.2021, 19:33

Vezi și
  • Dispozitivul a fost declanşat de la distanţă atunci când criminalul a fost sigur că afaceristul este în maşină şi nu are scăpare

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Vorbim de un caz singular. România este o ţară sigură.

O ţară sigură în care un om de afaceri este asasinat cu o bombă. După trei zile de la explozia din Arad, procurorii sunt siguri: a fost crimă cu premeditare. Nu ştiu să fi fost ameninţat, ne-a spus fiica omului de afaceri. Cert este că Ioan Crişan a fost filat, iar bomba - amplasată la sigur. O execuţie profesionistă, de tip mafiot, spun specialiştii. 

Simone di Meo, expert în mafia italiană: Mamma mia! Dumnezeule! Folosirea unui atentat, mai ales cu bombă plasată într-o maşină, are o semnificaţie care depăşeşte dorinţa de a elimina un rival sau un duşman. Acel om trebuie distrus, trebuia anihilat. Trebuie să transmită un mesaj de teroare, trebuie să transmită un mesaj de panică, mai ales persoanelor care sunt apropiate victimei. 

Expert în mafia italiană, Simone di Meo a explicat în exclusivitate pentru Observator mecanismele din spatele unor astfel de reglări de conturi. 

Pe acelaşi subiect

Simone di Meo, expert în mafia italiană: Când este comis un astfel de atentat înseamnă că miza este uriaşă. 

Pe cine a deranjat Ioan Crişan?

O ipoteză a anchetatorilor este că omul de afaceri ar fi fost implicat în contrabanda cu ţigări. 

Nicolae Mitrea, fost ofiţer Serviciul Omoruri: Grupări de gen mafiot transmit astfel de mesaje către alţi potenţiali informatori. Dacă comiţi o turnătorie, iată ce ţi se poate întâmpla. 

Cei care au pus la cale atacul, au avut la indemână totul. Şi au lucrat profesionist. 

Nicolae Mitrea, fost ofiţer Serviciul Omoruri: Este posibil ca această comandă şi executantul să fi provenit din afara ţării.

Bogdan Busuioc, fost poliţist criminalist: Acel dispozitiv artizanal poate fi declanşat prin apel telefonic sau poate fi declanşat printr-un cronometru, printr-un ceas. 

Anchetatorii reconstituie acum traseul omului de afaceri. Nu doar din ziua atacului, ci şi din ultima săptămână.  Aşa au ajuns la service-ul în care lunea trecută Ioan Crişan şi-a dus maşina. 

Marius Stoica, mecanic: Sunt imagini, poliţia a luat toate imaginile de aici, mai mult nu pot să vă spun, sunt foarte emoţionat, nu am cuvinte... 

20 de minute a petrecut omul de afaceri în service, timp în care i-au fost schimbate două anvelope. 

Marius Stoica, mecanic: N-a fost de faţă, a fost aici cu noi puţin, apoi am mers pe terasă, a băut un fresh, am discutat cu dânsul, că ne cunoşteam.

Înainte de a-şi duce bolidul la reparat, maşina a fost parcată mai bine de o săptămână într-un depozit al fermei sale de peşti. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Evaluăm toate pistele interne şi externe care ţin de activitatea personală, de activitatea comercială.

Asasinatul din Arad scoate la iveală limitele poliţiei

România este una dintre rutele folosite de traficanţii de droguri şi de persoane, iar contrabanda e în floare. 

Călin Bibarţ, primarul Aradului: Suntem singura ţară din UE unde se vând cartele de telefon la libe, suntem unul dintre statele care trimitem în pensie profesionişţii din sistemul poliţiei sau militar la 45 de ani, când sunt poate cei mai bine pregatiţi.

Ministrul Afacerilor Interne însă ne linişteşte. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Eu am spus şi repet, după o tragedie trebuie să avem şi lecţii învăţate. Cu siguranţă structurile MAI îşi vor îmbunătăţi acţiunile.

Potrivit surselor Observator, autopsia victimei s-a încheiat. Bărbatul a murit pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Reacția unui expert în mafia italiană, după asasinarea lui Ioan Crişan: "Mamma mia!" | Mesajul din spatele atentatului cu bombă