Antena Meniu Search
x

Reacţiile amuzante ale englezilor care iau peste picior presa britanică

Folosindu-se de umorul tipic englezesc, locuitorii Regatului Unit îi taxează pe jurnaliştii care, zile la rând, au redactat articole care prevesteau un val de năvălitori români şi bulgari.

Nu puţini au fost britanicii care ne-au luat apărarea pe Twitter şi Facebook, chiar şi înainte de 1 ianuarie, dar glumele au atins apogeul când toată lumea s-a convins că isteria în masă e doar... un balon de săpun.

Astfel, site-ul buzzfeed.com, a realizat un articol care conţine cele mai savuroase postări ale britanicilor.

“Terifiant! Autobuzul în care mă aflu e plin de români invizibili!“ scrie un englez pe Twitter, ironizând tabloidele preocupate de invazia românească.

Păstrând acelaşi ton, un alt britanic scrie pe aceeaşi reţea de socializare: “Am fost în bucătărie să-mi fac un senviş şi n-am găsit niciun român aici. Mă simt abandonat.”

Alţi locuitori ai Regatului Unic au anunţat tot pe Twitter că au fost mai “norocoşi”: “Tocmai ce am numărat 15 bulgari în sufragerie şi nici nu am început să-i număr pe români. Voi cum staţi?”, spune unul dintre glumeţi.

“Dragă MailOnline (n.r. Daily Mail, unul dintre tabloidele care a prevestit valul de imigranţi), m-am trezit în această dimineaţă (n.r. 1 ianuarie) şi am descoperit că mezinii familiei mele vorbesc limba bulgară. Vă rog să mă sfătuiţi ce să fac”, scrie cu aceeaşi ironie un alt britanic.

Deasupra unei fotografii cu aeroportul gol, un alt locuitor al Regatului Unit scrie cu acelaşi umor englezesc: “Scene de groază, frontierele din UK sunt luate cu asalt de hoarda de 29 de milioane de români şi bulgari!”

În timp ce pe reţelele de socializare toată lumea se amuză de isteria nejustificată, tabloidele din Marea Britanie par să se fi liniştit.

Nimeni nu mai acordă pagini întregi articolelor defăimătoare şi nici strategiilor de aplicat în cazul unei invazii de imigranţi români şi bulgari.

sursa foto: buzzfeed.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Reacţiile amuzante ale englezilor care iau peste picior presa britanică