Antena Meniu Search
x

Care va fi întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendumul de pe 7 octombrie

Referendum 7 octombrie 2018. Întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendum poate crea mari confuzii printre cei care nu cunosc îndeaproape subiectul.

Referendum 7 octombrie 2018. Întrebarea la care trebuie să răspundă românii
Referendum 7 octombrie 2018. Întrebarea la care trebuie să răspundă românii - Arhivă

Referendum 7 octombrie 2018. Întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendum poate crea mari confuzii printre cei care nu cunosc îndeaproape subiectul.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă după şedinţa de Guvern de ieri.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu 'da' sau 'nu' este "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei.

Pe acelaşi subiect

Referendum 7 octombrie 2018. Clarificări despre răspunsuri

Concret, românii vor fi întrebaţi la referendum dacă sunt de acord cu legea adoptată de Parlamentul României şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Astfel, cu alte cuvinte, românii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca familia tradiţională să fie formată, ca şi până acum, între un bărbat şi o femeie.

Curtea Constituţională a stabilit luni că legea de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie  respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire.

Decizia CCR va fi comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi va fi publicată în Monitorul Oficial, împreună cu Legea de revizuire a Constituţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Care va fi întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendumul de pe 7 octombrie