Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie. Secţiile de votare pentru referendumul de modificare a Constituţiei s-au deschis la ora 07:00

A început votul pentru referendumul pentru familie. Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00.

- Hepta

A început votul pentru referendumul pentru familie. Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00.

Aproape 19 milioane de români din țară și din străinătate sunt așteptați la urne sâmbătă și duminică.

Secțiile de vot vor fi deschise, în fiecare zi, de la ora 07:00 la ora 21:00.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Pe acelaşi subiect

Legea de revizuire avizează articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Cetăţenii vor vota la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente. Cei care în ziua referendumului se află într-o altă localitate decât cea în care sunt înscrişi în lista electorală pot vota în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscrişi într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate vor vota la secţiile de la misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale.

Primii care au votat au fost românii din Auckland, unde scrutinul a început vineri la ora 21:00 (ora României), iar ultimii vor fi cei de pe Coasta de Vest a SUA şi din Canada, unde votul se va încheia luni, la ora 7:00 (ora României).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Referendum pentru familie. Secţiile de votare pentru referendumul de modificare a Constituţiei s-au deschis la ora 07:00