Antena Meniu Search
x

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne

Regele Mihai a părăsit pentru totdeauna reşedinţa din Aubonne. Fiicele l-au condus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne.

Vezi și

Regele Mihai a părăsit pentru totdeauna reşedinţa din Aubonne, casa în care şi-a trăit ultimii ani din viaţă. Fiicele lui l-au condus la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne. Acolo, va mai rămâne până miercuri, ziua în care românii îl aşteaptă acasă. La funeraliile din România, ar putea ajunge Prinţul Charles, dar şi Regina Sofia a Spaniei.

Din locuinţa din Aubonne, sicriul Majestăţii Sale a fost purtat de patru oameni, sub ochii înlăcrimaţi ai principeselor Elena şi Sofia. Urmează încă trei nopţi de veghe, la Lausanne. Iar de acolo - Regele se va întoarce pentru totdeauna în România.

Pe tot parcursul zilei, cei care l-au iubit pe Majestatea Sa i-au adus ultimul omagiu.

De marţi, de când inima Regelui Mihai a încetat să mai bată, doi preoţi au ţinut slujbe seară de seară la căpătâiul Majestăţii sale. La ora 16, s-au rugat pentru suveran pentru ultima dată, în prezenţa principeselor Sofia şi Elena. Custoele Coroanei Române, Margareta şi Principesa Maria au plecat deja spre România pentru a se ocupa de ultimele detalii ale funeraliilor de sâmbătă.

În tot acest timp, la Palatul Regal din Capitală, au fost repetiţii pentru funeraliile Regelui Mihai.

A fost adus afetul de tun pe care va fi pus sicriul Majestăţii Sale şi care va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar.

Nu doar că pentru că aşa a fost protocolul în cazul Regilor Carol I şi Ferdinand, ci şi pentru că Regele Mihai a purtat gradul cel mai înalt al Armatei Romane, cel de Mareşal. Aproximativ 200 de militari vor participa la ceremoniile de sâmbătă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus miercuri seară la Palatul Regal şi va sta în Sala Tronului până sâmbătă.

După ceremonia de la Patriarhie, sicriul Majestăţii sale va fi dus cu trenul regal la Curtea de Argeş, unde va fi înmormântat alături de Regina Ana. La funeraliile din România sunt aşteptaţi peste 100 de oaspeţi de seamă, printre care şefi de stat sau de guvern şi familii regale.

Prințul Charles al Marii Britanii și Regina Sofia a Spaniei ar putea ajunge la funeraliile de sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne