Antena Meniu Search
x

Fostul Principe Nicolae vine luni în România, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai

Familia Regală se va reuni la căpătâiul Regelui Mihai. Nepotul Majestăţii Sale, Nicolae, a primit cu surprindere acceptul de a participa la funeralii.

Vezi și

După doi ani de tensiuni, familia Regală se va reuni la căpătâiul Regelui Mihai. Nepotul Majestăţii Sale, Nicolae, a primit cu surprindere acceptul de a participa la ceremoniile de înmormântare. Va sosi în România luni, alături de logdnica sa,  Alina Binder.

Nicolae a rămas cu regretul că nu şi-a luat rămas-bun de la bunicul său. Plănuise să-l conducă pe ultimul drum din mulţime, ca un simplu cetăţean. Acum, va sta alături de verişorii săi şi în apropierea mătuşii sale, Custodele Coroanei, a decis Casa Regală.

Ar putea fi marea împăcare. În cel mai recent mesaj, Margareta spunea că va duce mai departe valorile şi credinţele tatăui său. 

De trei zile, oraşul elveţian Aubonne e marcat de durere şi linişte. Străini şi români vin să-l omagieze pe Rege, simbolul modestiei şi al demnităţii. Iar principesele îl veghează permanent. Se roagă împreună pentru el şi îngrijesc micul altar din faţa locuinţei. Custodele Coroanei si Alteţa Sa, Radu, au pregătit bagajele pentru întoarcerea în ţară. 

Regele Mihai se va întoarce pentru ultima dată în România miercuri, pe 13 decembrie. Trei zile mai târziu, suveranul va fi înmormântat la Curtea de Argeş, lângă regina Ana. Vor fi trei zile de doliu naţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fostul Principe Nicolae vine luni în România, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai