Antena Meniu Search
x

"Regina sufletului" împlineşte 72 de ani! Povestea de viaţă a Arethei Franklin

A fost prima femeie inclusă în “Rock and Roll Hall of Fame”, a trecut miraculos peste o boală nemiloasă şi este, fără îndoială, regina muzicii soul

A venit pe lume pe 25 martie 1942 în Memphis, iar la şapte ani se mută, împreună cu familia, în Detroit. S-a născut cu muzica în sânge, încă de mică dorind să cânte în corul bisericii. Prima înregistrare oficială a făcut-o la vârsta de 14 ani. Puţin după acest pas important, tânăra Aretha a semnat un contract cu Columbia Records.

La 15 ani, a devenit mama unui băieţel: Clarence. Acesta este momentul în care adolescenta are de făcut o alegere: să fie o mamă cu normă întreagă sau să-şi continue cariera muzicală. A ales ultima variantă, bunica ei fiind cea care a ajutat-o să crească copilul.

A rămas cu Columbia Records până în 1967, când s-a mutat la Atlantic Records, iar rezultatele au fost spectaculoase, poate şi datorită libertăţii artistice oferite. Muzica sa avea influenţe soul şi blues, piesele ei devenind rapid hituri internaţionale.

În total, a lansat 52 de albume, câştigând de 20 de ori premiile Grammy la mai multe categorii, a avut 17 single-uri în Top Ten, devenind prima femeie inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 1987.

În 2010, a fost diagnosticată cu cancer pancreatic, însă credinţa a ajutat-o să meargă mai departe. "Toţi cei care mă văd spun că este miraculos, absolut miraculos... Vorbeam cu Smokey Robinson, vechiul şi cel mai bun prieten al meu Smokey, despre faptul că medicii nu sunt la curent cu vindecarea prin credinţă. Iar Smokey spunea: 'Pur şi simplu nu ştiu cine este vindecatorul'", de aici nedumerirea acestora, a declarat Aretha.

Pentru toate acestea, merită "Respect"-ul nostru...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Regina sufletului" împlineşte 72 de ani! Povestea de viaţă a Arethei Franklin