Antena Meniu Search
x

Schimbări radicale pentru taximetriştii din Capitală. Şoferii vor fi amendaţi cu mii de lei dacă refuză o cursă

O hotărâre a Consiliului General al Capitalei poate scoate serviciile de ride-sharing în afara legii, schimbări radicale şi pentru taximetriştii cu licenţă.

Vezi și

O hotărâre a Consiliului General al Capitalei poate scoate serviciile de ride-sharing în afara legii. Potrivit deciziei de astăzi, vor mai putea transporta pasageri doar firmele care au dispecerat autorizat. Se anunţă schimbări radicale şi pentru taximetriştii cu licenţă.

În conflictul dintre taximetrişti şi cei care lucrează în sistemul ride-sharing, astfel de scene sunt tot mai dese în ultima perioadă. Consiliul General al Primăriei Bucureşti intervine astăzi cu o decizie tranşantă. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei:

Activitatea de taximetrie sa se faca printr-un dispecerat autorizat, prin telefon si aplicatie online care apartin dispeceratului. 

Asta înseamnă că şi firmele care oferă servicii prin platforme online, vor fi obligate să urmeze aceiaşi paşi spre autorizare precum firmele de taxi. 

Vasile Ştefănescu, preşedinte Cotar: 

Vor veni la Primaria Capitalei, se vor autoriza conform legilor in vigoare, nu are nimeni impotriva cu ei, este o piata mare, au loc pe piata, si noi avem nevoie de concurenta loiala, dar nu de aceasta haiducie ca sub aceasta aplicatie sa iti iei masina din fata blocului si sa faci transport de persoane.

Hotărârea a încins spiritele chiar în interiorul Consiliului.

Cătălin Diaconescu, consilier PNL:

Este luata o decizie impotriva legii, trebuia postat acest proiect de lege timp de 45 de zile, a fost introdus pe sub masa, l-am primit cu jumatate de ora inaintea sedintei.

Ciprian Ciucu, consilier PMB:

Decizia este motivata in sensul ca ar trebui sa fie toata lumea aliniata si autorizata, dar pe bune acuma! Regulile Uber, sistemul de management al calitatii al Uber este net superior serviciilor de taxi pe care Primaria le are reglementate.

Tocmai din acest motiv, consiliul a votat şi un set de reguli care îi vizează în mod direct pe taximetrişti. Nu vor mai avea voie să fumeze, să folosească telefonul mobil ori să-l deranjeze pe client cu muzică şi discuţii nepotrivite. De altfel, le este interzis să ceară bonusuri. 

Vor trebui să aibă o ţinută decentă, să întreţină curăţenia în maşină şi să aibă un comportament adecvat. Altfel, amenzile ar putea ajunge până la 5.000 de lei, însă regimul lor va fi votat în şedinţele viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Schimbări radicale pentru taximetriştii din Capitală. Şoferii vor fi amendaţi cu mii de lei dacă refuză o cursă